current views are: 8

8 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση04:16

Πώς η ΝΔ ενισχύει τους τριγμούς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η πλήρης ισοπέδωση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του Κώστα Γαβρόγλου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν προκάλεσε έκπληξη στα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση 04:16’

Η πλήρης ισοπέδωση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του Κώστα Γαβρόγλου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν προκάλεσε έκπληξη στα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η πλήρης ισοπέδωση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του Κώστα Γαβρόγλου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν προκάλεσε έκπληξη στα στελέχη της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Παιδείας εδώ και καιρό είχε προαναγγείλει ότι θα καταργήσει το νόμο Διαμαντοπούλου, καθώς παρεμπόδιζε την ηγεμονία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια! «Είναι ντροπή να ψηφιστεί ένας νόμος με αυτό το σκεπτικό. Και ψηφίστηκε από 255 βουλευτές! Μπράβο τους!», είχε πει από το βήμα της Βουλής.

Από τη ΝΔ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταργήσουν το νόμο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αφού προηγουμένως, μέσα από δημόσια διαβούλευση καταρτίσουν ένα νέο σχέδιο νόμου. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών, με όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα Παιδείας, ενώ θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση με τα υπόλοιπα κόμματα για μια κοινή κατεύθυνση στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ωστόσο η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου για επικράτηση της ιδεολογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το «μπετονάρισμα» της εκλογικής πελατείας του, δημιουργεί τριγμούς στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όσο η πολιτική ατζέντα παραμένει στο πεδίο της «μάχης κατά της διαφοράς και των μνημονίων» οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν όμως μετακινείται σε ζητήματα με εθνική, θρησκευτική και κοινωνική χροιά, δημιουργούνται ζητήματα.

Αναπόφευκτα, η έλλειψη αφηγήματος της κυβέρνησης στην οικονομία και το ξέφτισμα του μύθου ότι μάχεται τη διαφθορά δεν αφήνει πολλά φέρνει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ σε δύσκολη θέση που καλούνται συνεχώς από τη ΝΔ, να απαντήσουν για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η οδός Πειραιώς συνεχίζει το σφυροκόπημα για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσαν στην κυβέρνηση για την καταστροφή από την πυρκαγιά στα Κύθηρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις. Η οδός Πειραιώς επεσήμανε πως την ώρα που οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, η κυβέρνηση έμεινε σιωπηλή, υπογραμμίζοντας, πως τα ερωτήματα για αυτήν την ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού πλούτου μας, είναι πολλά.


σχετικα αρθρα