current views are: 5

10 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση11:00

Νέος γύρος έντονης αντιπαράθεσης για… «χάρη της Ορθοδοξίας»

Έντονες συγκρούσεις στον απόηχο των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής

Δημοσίευση 11:00’

Έντονες συγκρούσεις στον απόηχο των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το “ορθόδοξο” ή μη του ελληνικού λαού, άνοιξε μετά την σημερινή τηλεοπτική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου. 

Πάνος Καμμένος: Είμαστε το “αναγκαίο καλό” και βάζουμε τις “κόκκινες” γραμμές σε θέματα Ορθοδοξίας.

Ο κ. Καμμένος θέλησε να δώσει απαντήσεις για τις αποστάσεις που τήρησε από τις δηλώσεις του Ν. Βούτση σε σχέση με την ορθοδοξία και τις παρελάσεις  τονίζοντας ότι ‘‘τέτοιες δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του”, επισημαίνοντας τις “κόκκινες” γραμμές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Επεσήμανε πως το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετέχει στην κυβέρνηση “ως αναγκαίο καλό” και σε θέματα Ορθοδοξίας έχει συγκεκριμένη άποψη που ταυτίζεται με αυτή της Εκκλησίας. 

Όπως υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ συγκεκριμένα: ”Τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του. Θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει κόκκινες γραμμές στα θέματα της θρησκείας. Σε αυτά τα θέματα καταθέτουμε τις απόψεις μας. Δεν σημαίνει αυτό ότι ο καθένας δεν μπορεί να εκφέρει τις απόψεις του”

Πρόσθεσε, μάλιστα τονίζοντας με νόημα ότι: ΄΄Βλέπω μια προσπάθεια να το ανεβάσει το θέμα η ΝΔ”. 

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ”είναι δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει τις απόψεις του. ‘Οταν όμως αυτό εκφράζεται από την μεριά της κυβέρνησης εμείς πρέπει να διαχωρίζουμε τις θέσεις μας”. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ που με καυστική της ανακοίνωση απάντησε στον υπουργό Άμυνας τονίζοντας πως κινείται με την “λογική” να μην χάσει την υπουργική του καρέκλα. 

ΝΔ:  Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει αξίες να υπηρετήσει 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους.Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Πάνος Καμμένος: Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη ΝΔ πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών 

Ανταπαντώντας ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μία εξίσου σκληρή ανακοίνωση επισημαίνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

ΝΔ: Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνοντας την “σκυτάλη” με νέα ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια». Λίγη ώρα αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, μέσω Twitter. «Το πάθος τους για την εξουσία είναι μεγαλύτερο από κάθε ιδέα και αξία. Παθολογικοί ψεύτες χωρίς μπέσα, “Ταλιμπάν” του διχασμού. #Syrizanel», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν την Ελλάδα

Θέσει στην κόντρα πήρε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ τονίζοντας: “ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύονταs” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας. Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ.Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα.Όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα.Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια ¨εις σάρκαν μιαν¨. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό” καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ .

ΚΚΕ: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τους συνέταιρους των Μνημονίων

Από την πλευρά του το ΚΚΕ παίρνοντας θέση στην αντιπαράθεση τόνισε: “Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να το αγγίξει”

Ποτάμι: Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου αλλά στη μοιρασιά μαζί 

Ενώ από την πλευρά του το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι: “Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις… «ιδεολογικές» διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία” καταλήγει το Ποτάμι. 


σχετικα αρθρα