Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο διορισμός του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά ως προέδρου του ΟΑΣΘ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για αναξιοκρατία και οικογενειοκρατία με αφορμή αυτή την τοποθέτηση. Να τονίσουμε πως ο κ. Στέλιος Παππάς διορίστηκε από τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος υπεραμύνθηκε της επιλογής του και επεσήμανε πως ο κ. Στέλιος Παππάς θα είναι αμισθί πρόεδρος του Οργανισμού. Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαξίμου που φυσικά υπερασπίστηκε την επιλογή.

ΝΔ: Προφανώς ο κ. Παππάς διορίστηκε κατόπιν κλήρωσης

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης.Και σε ανώτερα!».

Σταύρος Θεοδωράκης: Εδώ Παππάς . Εκεί Παππάς . Παντού Παππάς 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κριτική από το Ποτάμι που εκφράστηκε μέσω μιας ανάρτησης στο twitter από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: "Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση".

ΠΑΣΟΚ: Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τον διορισμό του κ. Παππά έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του ».

Υπουργείο Μεταφορών: Ο κ. Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του χωρίς αμοιβή 

Από το υπουργείο Μεταφορών -καθώς ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις την Τετάρτη για το ΔΣ του ΟΑΣΘ- εκδόθηκε παράλληλα μια οργίλη ανακοίνωση κατά της αντιπολίτευσης στην οποία αφού παρέθεταν το πλούσιο βιογραφικό του νέου προέδρου διαβεβαίωναν ότι θα εργαστεί χωρίς αμοιβή. «Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή» ανέφερε το υπουργείο.

Μαξίμου: Αήθης και συκοφαντική η επίθεση της Ν.Δ. στον Στ. Παππά

Αήθη και συκοφαντική χαρακτηρίζει την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά «του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σχολιάζει πως μία παράταξη «η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».

Αναφέρεται στην «πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα» του Στέλιου Παππά καθώς και σε «μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις» προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.Όπως ξεκαθαρίζεται «αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή».

«Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η 'κόπρος του Αυγεία' που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τονίζεται.

ΣΥΡΙΖΑ: Φανερός ο πανικός για τα αποτελέσματα

Με της σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια του Μαξίμου, σχολίασε σε έντονο ύφος ότι «με τον ορισμό της διοίκησης του νέου συγκοινωνιακού φορέα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η προσπάθεια εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες, όσο διαμαρτύρονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται, απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η υπαγωγή υπό δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα δημόσιων συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη, προς όφελος των ανέργων, των ΑμΕΑ, όλων των πολιτών, που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνταν, για να πλουτίζουν διάφοροι «ημέτεροι».

Σε ότι αφορά τον ορισμό του Στέλιου Παππά, η Κουμουνδούρου σχολιάζει «είναι φανερό ότι ο πανικός τους για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε, αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η ΝΔ της οικογένειας Μητσοτάκη, με τη γνωστή στο πανελλήνιο ιστορία νεποτισμού και αξιοποίησης του δημόσιου και τραπεζικού χρήματος, που ξεκινά από τον προηγούμενο αιώνα.