Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει».

Στη συνέχεια η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα, τονίζοντας πως αυτές θα αποτελέσουν και τη βάση για την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα για το θέμα:

  • Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα
  • Αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου
  • Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
  • Επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή
  • Θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση, που βελτιώνει το Κράτος και υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγει η ΝΔ.

Απαντώντας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε πως «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σε άλλη χώρα».

«Διαφορετικά, αποκρύπτουν σκοπίμως όλα αυτά που η Κυβέρνηση νομοθέτησε τους τελευταίους μήνες και εκείνοι σωρηδόν καταψήφιζαν.Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε σήμερα να δηλώσει ότι «έχει ξεκάθαρες θέσεις» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αυτές δηλαδή που έκανε πράξη ο σημερινός Πρόεδρος της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός των απολύσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ» σημειώνει το υπουργείο.

«Χαιρόμαστε που, παρά τις προσπάθειες αναβάπτισής του σε «μεταρρυθμιστή», ο κ. Μητσοτάκης με παρρησία ομολογεί ότι θα επαναλάβει το ίδιο «μεταρρυθμιστικό» του έργο, δηλαδή τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και τόσα άλλα, με μοναδικό γνώμονα την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της» τονίζει το υπουργείο και προσθέτει:

Ματαιοπονεί, γιατί και ο ελληνικός λαός θυμάται και η Δημόσια Διοίκηση θα αναβαθμιστεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη, μετά φυσικά και την απολύτως αναγκαία διορθωτική θεσμοθέτηση κανόνων αξιοκρατίας, δικαίου και διαφάνειας που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί και θα αποτελεί:

  • ένα από τα μέτρα αποδοτικότητας και ένα κίνητρο βελτίωσης,
  • μια διαδικασία ιδιαίτερα χρήσιμη για τη βελτίωση της επαγγελματικής διαδρομής και σταδιοδρομίας των υπαλλήλων,
  • και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών».