current views are: 5

11 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση15:35

Συνεχίζεται η σύγκρουση για τον διορισμό του Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον διορισμό του Στέλιου Παππά ως πρόεδρος του ΟΑΣΘ καλά κρατεί, με την ΝΔ προχωρά σε μπαράζ ανακοινώσεων «κεραυνοβολώντας» την κυβέρνηση επί του θέματος.

Δημοσίευση 15:35’

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον διορισμό του Στέλιου Παππά ως πρόεδρος του ΟΑΣΘ καλά κρατεί, με την ΝΔ προχωρά σε μπαράζ ανακοινώσεων «κεραυνοβολώντας» την κυβέρνηση επί του θέματος.

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον διορισμό του Στέλιου Παππά ως πρόεδρος του ΟΑΣΘ καλά κρατεί, με την ΝΔ προχωρά σε μπαράζ ανακοινώσεων «κεραυνοβολώντας» την κυβέρνηση επί του θέματος.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στηρίζει με νύχια και με δόντια την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ, μιλώντας για αμιγώς πολιτική κίνηση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης .

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη: ”Η επιλογή του Στέλιου Παππά για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι αμιγώς πολιτική. Οι επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οφείλονται στο γεγονός ότι μπαίνει στη «φωλιά» των φαύλων και με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αρχίσει ήδη να… χαλάει τη σούπα σε κάποιους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σταθεί όρθιος στους αγώνες, στις εξορίες και στη ζωή”.

”Προφανώς και δεν θα τον πτοήσουν τώρα οι αήθεις επιθέσεις. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία ούτως ώστε να τοποθετηθεί σε μια τέτοια θέση. Έχοντας ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολόγου για περισσότερα από 30 χρόνια και έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια επιλογή μάχης, ενός αγωνιστή της Αριστεράς που για πάνω από 55 χρόνια βρίσκεται αδιαλείπτως στα κινήματα και παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία”.

Ταυτόχρονα στελέχη της Πειραιώς συνεχίζουν τις αλυσιδωτές  αντιδράσεις τους, με τον  Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Γεωργαντά, να υπενθυμίζει ότι  «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2012, με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012, θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια α’ και β’ βαθμού για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών» 

«Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη κυβέρνηση το βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών και των Ανώνυμων Εταιριών δημοσίου συμφέροντος», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., η περίπτωση του Στέλιου Παππά «καταστρατηγεί και κάθε έννοια αξιοκρατίας και απογοητεύει όλα τα νέα παιδιά, που προσπαθούν, με κόπο και θυσίες, να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα».

«Προφανώς η επιλογή αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην ανάγκη για αποκομματικοποίηση του κράτους.Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό. Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει…», σχολιάζει σκωπτικά.  

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, σχολιάζει ότι «η τοποθέτηση του κ. Παππά ως Προέδρου του ΟΑΣΘ αποτελεί, δυστυχώς, τη μία όψη του νομίσματος».

«Η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από νομικούς ακροβατισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα του ΟΑΣΘ, καθώς και σε πρωτόγνωρες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρακτικές, με κορυφαία αυτή της κρατικοποίησης του Οργανισμού», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, προβαίνει για άλλη μια φορά σε ενέργειες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά και μακροπρόθεσμα στην επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

«Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Το εισιτήριο του κυβερνητικού λαϊκισμού είναι ακριβό. Το πλήρωσε το επιβατικό κοινό της Αθήνας και ήρθε, δυστυχώς, η ώρα να το πληρώσει και αυτό της Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο εκπρόσωπος τύπος του κόμματος κ. Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: “Οι πολιτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκλωβίζουν την χώρα και απογοητεύουν τη νέα γενιά. Η απάντηση της Αυγής στις κυβερνητικές διαρροές για την πρόσληψη του κ. Παππά δείχνουν ότι οι δικαιολογίες τους, δε μπορούν να πείσουν ούτε τους δικούς τους“.


σχετικα αρθρα