current views are: 10

12 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση05:57

Νέες καθεστωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης περιμένουν στη ΝΔ ενόψει εκλογών

Νέες, καθεστωτικού τύπου παρεμβάσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου αναμένουν στην Πειραιώς

Δημοσίευση 05:57’

Νέες, καθεστωτικού τύπου παρεμβάσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου αναμένουν στην Πειραιώς

Νέες, καθεστωτικού τύπου παρεμβάσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών βλέπουν στη ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση με το διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ. Όπως σημείωνε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς, «ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του, καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν – χωρίς κανένα δισταγμό και καμία αναστολή – στα άκρα, εφαρμόζοντας πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και πρακτικές».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, ο διορισμός του πατέρα ενός Υπουργού επικεφαλής ενός δημόσιου Οργανισμού, όχι μόνο ξεφτίζει τα τελευταία προσχήματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά αποτελεί και δείγμα της αντίληψής τους για το Κράτος, ως λάφυρο στα χέρια του κόμματος. Η υπόθεση Παππά είναι λένε, δείγμα ταύτισης του κόμματος  – το οποίο ο νεοδιορισθείς δήλωνε αποφασισμένος να υπηρετεί από κάθε θέση – με το Κράτος, που κατέλαβαν και θέλουν να αιχμαλωτίσουν και να υποτάξουν.

Από την οδό Πειραιώς επεσήμαιναν και το γεγονός, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησαν το ίδιο επιχείρημα για να δικαιολογήσουν το διορισμό: το παράδειγμα της «αμισθί εργασίας». Όπως τονίζουν δηκτικά από τη ΝΔ, είναι μια πρακτική που επιτρέπει στους «νέους λειτουργούς» που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρούν τη σύνταξή τους και ταυτόχρονα να λαμβάνουν τα επιπλέον. Όπως για παράδειγμα τα οδοιπορικά, που έλεγε και η κυρία Θάνου.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν πέρασε πάντως απαρατήρητη η ενόχληση που εξέφρασαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με το στίγμα να δίνεται από την κομματική εφημερίδα, την Αυγή. Με άρθρο του ο Θανάσης Καρτερός διαφώνησε με το κριτήριο της «πολιτικής επιλογής» που επικαλέστηκαν τα στελέχη πέριξ του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βγει και να μιλήσει, όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για να μαζευτεί η κατάσταση.

Και όλα αυτά, όπως υπενθύμιζαν από τη ΝΔ, την ώρα που η κυβέρνηση αποφεύγει τις Εξεταστικές για κρίσιμα ζητήματα, όπως για τις υποθέσεις Καμμένου και Βαρουφάκη και επιλέγει να ανοίγει παλιότερες δικαστικές αποφάσεις με πολιτικό χρώμα. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική όξυνσης έχει συγκεκριμένο στόχο, λένε από την οδό Πειραιώς, καθώς θέλει να συμπιέσει την κεντροαριστερά και να κυριαρχήσει με τη δημιουργία του δίπολου αριστεράς- δεξιάς.

Ωστόσο θεωρούν ότι η επιχείρηση για την επικράτηση της ιδεολογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιείται τις τελευταίες ημέρες, δημιουργεί τριγμούς στη σχέση με τους ΑΝΕΛ, ενώ υπάρχουν και πολλά στελέχη του κόμματος του κ. Τσίπρα, όπως ο κ. Χρυσόγονος που δεν συμφωνούν με όλα αυτά. Για την τύχη της συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σκουρλέτης έχουν στείλει τα κατάλληλα μηνύματα προς τον κ. Καμμένο, σε περίπτωση που θελήσει να διαφοροποιηθεί: «η συνεργασία αυτή έγινε κάτω από ειδικές συνθήκες που θα εκλείψουν στο μέλλον» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, προϊδεάζοντας για εξελίξεις.     


σχετικα αρθρα