current views are: 2

12 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση08:16

Γ. Σαρακιώτης: Η εθνική δικαίωση, είναι πιο κοντά από ποτέ

«Η κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαίωση (σ.σ. η εθνική), είναι πιο κοντά από ποτέ»

Δημοσίευση 08:16’

«Η κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαίωση (σ.σ. η εθνική), είναι πιο κοντά από ποτέ»

«Εξ αρχής όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, είχαμε επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης και των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε και από κοινού δίνουμε την μάχη για μία εθνική δικαίωση», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και προσθέτει πως «η κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαίωση, είναι πιο κοντά από ποτέ».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διεξήχθη πρόσφατα στη Λαμία, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει ότι, ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου, που ήταν να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας, επετεύχθη και μάλιστα με αρκούντως ικανοποιητικό τρόπο. «Ο πρωθυπουργός, δεν πραγματοποίησε μία τυπική επίσκεψη στη Λαμία, ούτε αναλώθηκε σε διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών που μας είχαν συνηθίσει ορισμένοι στο παρελθόν. Αντίθετα είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις ανησυχίες αλλά και τις απόψεις των εκπροσώπων του συνόλου των φορέων, και εστίασε σε εκείνους τους τομείς και τους κλάδους που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αφετέρου, με απτά στοιχεία ανέδειξε την προσπάθεια που συντελείται τούτη την ώρα», αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας στη συνέντευξη στο Πρακτορείο.

Ο κ. Σαρακιώτης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και εξηγεί πως «το συναίσθημα αυτό εδράζεται και πηγάζει από τα έως σήμερα πεπραγμένα, υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτροπείας, της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς τέλος, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα ΜΜΕ, κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του οποίου υπήρξε εισηγητής, ο κ. Σαρακιώτης το χαρακτηρίζει «σημαία» της θεώρησης που έχει η κυβέρνηση για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται ο υγιής και με κανόνες ανταγωνισμός στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα και σε αυτόν της διαφήμισης, από τον οποίο και εξαρτάται η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του κλάδου.

«Εμείς», λέει ο κ. Σαρακιώτης, «σε αντίθεση με τα στελέχη της αντιπολίτευσης και των παρακολουθημάτων της, τους οποίους η κληρωτίδα της διαπλοκής αναδείκνυε πάντοτε σημαιοφόρους, τέτοιου είδους σημαίες (σ.σ. σαν αυτές του νόμου για τα ΜΜΕ) αρεσκόμεθα να κρατάμε και σε αυτόν το δρόμο σκοπεύουμε να πορευθούμε».


σχετικα αρθρα