Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να έχει τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι επαφές αυτές είναι σε συνέχεια των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου στην Αθήνα, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ.

Παράλληλα, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια για τη νομοθετική πρωτοβουλία οκτώ γερουσιαστών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας μέσω του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτή δεν απηχεί την επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, είπε τα εξής:

"Είναι πολύ συνηθισμένο, γερουσιαστές ή βουλευτές να αναλαμβάνουν διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς αυτές να απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα, είναι δημόσια γνωστή και καθαρή. Αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν σε πολύ θετικό και δημιουργικό πνεύμα κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε στην Αθήνα με την κ. Κλίντον και τον κ. Σμαρτ".

   
TAGS