current views are: 10

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση08:10

Κ. Καραγκούνης: Να αναληφθούν ευθύνες και να παραιτηθούν άνθρωποι

Την ανάγκη να παραιτηθούν άνθρωποι μετά τον χειρισμό των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Δημοσίευση 08:10’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη να παραιτηθούν άνθρωποι μετά τον χειρισμό των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Την ανάγκη να παραιτηθούν άνθρωποι μετά τον χειρισμό των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Εάν ισχύουν όσα λέγονται για τα εναέρια μέσα, εάν η κυβέρνηση δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εάν έπρεπε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και δεν τα έκανε, τότε υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν, να τις αναλάβουν και να παραιτηθούν άνθρωποι, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο Πρακτορείο. 

Ο κ. Καραγκούνης μίλησε για έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την προετοιμασία της και τον αριθμό των εναέριων μέσων που είναι διαθέσιμα και δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έγιναν.

«Το ερώτημα είναι κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη επιχειρησιακά. Μου λένε όλοι ότι δυστυχώς η χώρα φέτος δεν ήταν προετοιμασμένη πλήρως στα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσει αυτές τις πυρκαγιές. Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει όλα αυτά να ελεγχθούν, να μας πει η κυβέρνηση πόσα εναέρια μέσα πετάγαν φέτος», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: «Μου λένε ότι πολλές φορές πήγαιναν οι πυροσβέστες τη νύχτα, έκαναν τη δουλειά τους, σε πολύ αντίξοες συνθήκες, αλλά το πρωί δεν υπήρχαν τα εναέρια μέσα, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε συντονισμός όχι στο προσωπικό τόσο πολύ, αλλά κυρίως στα εναέρια μέσα. Άκουγα στις τηλεοράσεις να λένε όλοι το ίδιο πράγμα: Πού είναι τα εναέρια μέσα; Φέτος τα εναέρια μέσα υπολείπονται πάρα πολύ σε σχέση με άλλα ετη. Είτε γιατί δεν έγιναν συμβάσεις, είτε γιατί άργησαν οι συμβάσεις (κάποιες υπογράφτηκαν 5 και 10 Αυγούστου) ή τέλος πάντων μήπως μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για να είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά στα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα;»

«Απευθύνω και ένα ερώτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Πόσα εναέρια μέσα πετάνε αυτή τη στιγμή; Και πόσα εναέρια μέσα είναι καθηλωμένα γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά; Είναι και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εμπλέκεται το οποίο κάνει τη συντήρηση. Πόσο έτοιμο ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να είναι διαθέσιμα όλα τα εναέρια μέσα και να πετάνε;», διερωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης.

Με βάση όλα τα παραπάνω ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Εδώ υπάρχει ζήτημα διότι, αν ισχύει αυτό που λένε πάρα πολλοί, ότι έπρεπε να πετάνε τόσα εναέρια μέσα και δεν πετάνε, έπρεπε να είχαμε κάνει τις συμβάσεις νωρίτερα και δεν τις κάναμε, αν έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση και δεν έγιναν, τότε υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν και πρέπει να διερευνηθούν. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν άνθρωποι».

Γενικά για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών επισήμανε ότι είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα νέο εθνικό σχέδιο, που πιθανότατα να έχει μια άλλη δομή, μια άλλη φιλοσοφία.

 


σχετικα αρθρα