current views are: 6

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση12:57

Γ. Κουμουτσάκος: Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι

Ως ”νομικά έωλους” χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μ. Τσαβούσογλου ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δημοσίευση 12:57’

Ως ”νομικά έωλους” χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μ. Τσαβούσογλου ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ως ”νομικά έωλους” χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μ. Τσαβούσογλου ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τις σημερινές δηλώσεις του ότι ‘‘δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο για Ελλάδα και Τουρκία”. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνουν την εμμονή της Άγκυρας στην απαράδεκτη πολιτική αναθεώρησης του καθεστώτος στο Αιγαίο.
Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι και πολιτικά απολύτως αντιπαραγωγικοί. Βλάπτουν τις σχέσεις της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρώπη.

Η δε επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από την τουρκική πλευρά είναι και θα παραμένει αναξιόπιστη όσο η Άγκυρα θα εμμένει στο “casus belli” κατά της Ελλάδας και για όσο θα αρνείται να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι η θεμελιώδης αυτή διεθνής Σύμβαση ανήκει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και συνεπώς η υιοθέτησή της αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Του υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στο Αιγαίο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

 


σχετικα αρθρα