current views are: 4

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση18:23

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων πάνω στα αποκαΐδια – Συνεχίζεται η σύγκρουση για τις φωτιές

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή  επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πληγείσες περιοχές. 

Δημοσίευση 18:23’

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή  επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πληγείσες περιοχές. 

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή  επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πληγείσες περιοχές. 

Κ. Μητσοτάκης: Οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος 

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook πρότεινε μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών έξι σημείων αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την παρουσία του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές αμέσως μόλις πληροφορήθηκε όπως ισχυρίστηκε την σημερινή του προγραμματισμένη επίσκεψη Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30.

Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή διαχείριση μιας οικολογικής καταστροφής. Την αφήνω εξ ολοκλήρου στους πολιτικούς που πολιτεύονται με όρους του χθες και ας θέλουν να εμφανίζονται ότι κομίζουν το «νέο» στην πολιτική. Σε αυτούς που κοιτούν το δάχτυλο (εν προκειμένω την κάμερα) και όχι το δάσος που κάηκε, ενδεχομένως και από δικές τους ευθύνες. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να γίνουν επιτέλους πράξη μια σειρά από προτάσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών. Η δασική πολιτική δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Όπως και τα περισσότερα ζητήματα, στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, αποτελεί και αυτή εθνική υπόθεση“.

Στη συνέχεια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο πόρισμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής 2007-2009 της οποία ήταν πρόεδρος ,και προτείνει  μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών έξι σημείων που βασίζεται στην πρόληψη. 

Μέγαρο Μαξίμου: Συνιστούμε στον κ. Μητσοτάκη καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του

Αιχμηρή ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου όπου σε ανακοίνωσή του τονίζεται  μεταξύ άλλων: “Τέσσερα μερόνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών.Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων.

Σήμερα, αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού. Ακύρωσε όμως όλη την επίσκεψή του μόλις συνειδητοποίησε ότι εκεί βρίσκονταν ήδη από τις πρωινές ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου.Του συνιστούμε καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Η Ελλάδα χρειάζεται έναν σοβαρό πρωθυπουργό 

Η ανταπάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ήρθε άμεσα τονίζοντας πως «Η απάντηση στη χυδαιότητα της Κυβέρνησης είναι οι έξι προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό.

Όχι έναν ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση». καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΠΑ.ΣΟ.Κ: Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν

Από την πλευρά του το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε σκληρή ανακοίνωσή του τονίζει: «Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές, που μόνοι τους έδωσαν την μάχη με τις φλόγες. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όμως της κυβέρνησης η αποζημίωση των πληγέντων και η μέριμνα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, που δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των επιτήδειων. Αφού βέβαια έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο κ. Τσίπρας εγκαταλείποντας το προσφιλές του Τwitter.Την ίδια στιγμή που οι Υπουργοί του ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Όλα καλώς καμωμένα … Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, παρακολουθούν και δεν ξεχνούν»

Ποτάμι: “Το μη χείρον βέλτιστον” αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Εξάλλου ο επικεφαλής του Ποταμιού με σημερινή ανάρτησή σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τις πληγείσες περιοχές. Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: “Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία. “Το μη χείρον βέλτιστον” αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα εναέρια και επίγεια μέσα  

Από την πλευρά του το ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή του επισημαίνει για τις πυρκαγιές και τις ευθύνες που υπάρχουν: “Οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, τη Ζάκυνθο και το νομό Ηλείας, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών όλες αυτές τις μέρες, για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. Η έμπρακτη αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών σημαίνει την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών πυροσβεστών.Το ματωμένο πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση διαμορφώνεται εκτός όλων των άλλων περικοπών και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού όσο και σε αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες.Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζωνών πυροπροστασίας, οι κακοσυντηρημένοι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, αλλά και η συνολική έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης, που γίνεται πιο αισθητή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα.Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να εξασφαλίσει τα αναγκαία εναέρια και επίγεια μέσα για να αποτρέψει την εκδήλωση νέων πυρκαγιών το επόμενο διάστημα.Οι Κομματικές Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές, αλλά και σε όλη τη χώρα, χρειάζεται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο νέων πυρκαγιών καταλήγει το ΚΚΕ

Ένωση Κεντρώων: Η φωτιά κατέστρεφε την χώρα υπό τα αδρανή βλέμματα της κυβέρνησης

Τέλος πυρά στην κυβέρνηση για αδράνεια στις φωτιές που έκαψαν τις προηγούμενες ημέρες την Βορειοανατολική Αττική εξαπέλυσε η Ένωση Κεντρώων.

«Επί μέρες η φωτιά κατέστρεφε ανεξέλεγκτα τη χώρα, υπό τα αδρανή βλέμματα της κυβέρνησης, τώρα ο πρωθυπουργός “απόλαυσε” το θέαμα του απολογισμού της καταστροφής εναέρια», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, η οποία υπογραμμίζει την αυτοθυσία των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εθελοντών. Ωστόσο, «τονίζουμε όμως ότι αν είχαμε αγοράσει 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποσοβήσει την καταστροφή, ενώ τώρα η αποκατάσταση των ζημιών θα ισοδυναμεί με το κόστος αγοράς 30 αεροπλάνων. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης και για τις φωτιές και για πλημμύρες και για φυσικές καταστροφές εν γένει και όχι αόριστα κατηγορώ, όπως αυτά του κ. Μητσοτάκη που ξεχνάει τις πυρκαγιές επί ΝΔ και τους στρατηγούς ανέμους κάποιου ομοϊδεάτη του» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.


σχετικα αρθρα