Συγκλονισμένος από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη ο πολιτικός κόσμος της χώρας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός εξέδωσε ανακοινώσεις και μηνύματα συμπαράστασης για τους συγγενείς των θυμάτων. Να θυμίσουμε πως η επίθεση άφησε πίσω της με τα μέχρι τώρα επίσημα  στοιχεία 13 νεκρούς και 50 τραυματίες. 

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη μετέφερε τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Βασιλιά της Ισπανία Φίλιππο. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Με ανάρτησή του στο Twitter το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την συμπαράσταση του στον ισπανικό λαό ,τονίζοντας πως: "Η σκέψη μας είναι στην Μπαρτσελόνα. Είμαστε συγκλονισμένοι από την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό. Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: "Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων".

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο λαό της Ισπανίας, ο οποίος δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε το φόβο".

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε για την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: 
"Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας.Όπλα μας η αποφασιστικότητα &η επιμονή σε αυτές.Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων"

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter για την επίθεση στη Βαρκελώνη:"Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο.Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία.Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη"

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτηση της στο Twitter εκφράζει την συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης. 

Η κ. Μπακογιάννη συγκεκριμένα έγραψε: "Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Δεν θα το βάλουμε κάτω!ΝΜ"

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε σχετικά με την επίθεση: "Το χτύπημα στην Βαρκελώνη δυστυχώς αποδεικνύει ότι κανένας μας δεν είναι πλέον απόλυτα ασφαλής. Συλλυπητήρια στους πληγέντες και δύναμη".