«Αξιολογούνται με άριστα οι άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές, οι κυβερνώντες δεν ανταποκρίθηκαν με επάρκεια, οι ευθύνες είναι σοβαρές», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Προσθέτει ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν θα παραιτηθεί αφού «η καρέκλα της εξουσίας είναι πλέον η πραγματική ιδεολογία τους, όσο και να κάνουν τους ιδεολόγους».

Δεν αποκλείει εκλογές, παρότι «οι κυβερνώντες έχουν βιδωθεί στις καρέκλες τους», λόγω των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Θεωρεί ότι στον χώρο των ΜΜΕ ζούμε αλλαγή εποχής και εκτιμά ότι αυτό κατ' αρχάς είναι θετικό, «αρκεί, να επικρατήσει η διαφάνεια και τα ΜΜΕ να μην είναι η βιτρίνα άλλων δραστηριοτήτων, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Αναφορικά με την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε ημέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση, που αποτελεί την επιτομή του λαϊκισμού, είναι μια χαμένη μέρα για τη χώρα. Όσα συνέβησαν κατά το διάστημα που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομίζω ότι θα γραφούν με μελανά χρώματα στην νεοελληνική ιστορία. Τέτοιο επίπεδο ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού και εξουσιολαγνείας δεν έχει ξαναϋπάρξει. Η πολιτική αλλαγή είναι μια αναγκαιότητα για να χαραχθεί μια νέα αρχή για τον τόπο».