Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Συζήτηση για το ποιος από τους δύο δολοφόνους είναι χειρότερος δεν έχει καμία σημασία» είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως η Ν.Δ. είναι υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση βρήκε κάποιο τρόπο να πει στο αριστερό της ακροατήριο ότι είναι αριστερή» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί διχαστικές λογικές. «Εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε όχι για να διχάσουμε» σημείωσε. 

Κλείνοντας, εκτίμησε πως η κυβέρνηση βρήκε ακόμη έναν ωραίο τρόπο για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όπως είπε, καθώς, όπως ανέφερε, σήμερα αρχίζουν στο διαδίκτυο οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.