Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τα Ηλύσια Πεδία στην επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, απ όπου ο αρχηγός του γαλλικού κράτους αναμένεται να κομίσει το μήνυμα για την ανάγκη μεταρρύθμισης της ευρωζώνης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενος συμβούλους του προέδρου, ο κ. Μαρκόν αναμένεται να στείλει ένα μήνυμα στους ηγέτες των χωρών – μελών της ευρωζώνης για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη νομισματική ένωση.

«Η ιδέα για την Γαλλία είναι να σταθεί δίπλα στη Ελλάδα, ώστε να ανακάμψει» σημείωσε σύμβουλος του προέδρου και συνέχισε: «Αλλά ο συμβολισμός, η ουσία της επίσκεψης, είναι το μήνυμα πως η ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος. Η κρίση ανέδειξε κρίσιμες δυσλειτουργίες και αδυναμίες και η Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Ο ίδιος αξιωματούχος, σχολιάζοντας το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα επέλεξε να παραμείνει στο ευρώ, προειδοποίησε πως μια νέα κρίση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. «Αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ακόμη μια κρίση στην Ελλάδα ή αλλού που θα μας ωθούσε όλους μας στα όρια», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις του κ. Μακρόν θα αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση του Γάλλου προέδρου και του επιτελείου του ότι η ζώνη του ευρώ πρέπει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή δυσκολία.