Κλιμάκωση των επιθέσεων από την κυβέρνηση προς τη ΝΔ και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένουν από την οδό Πειραιώς, όσο τα αδιέξοδα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, αυξάνονται.

Υπό το βάρος της υπερφορολόγησης των νοικοκυριών, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος και ενόψει των νέων μέτρων που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνωμης θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της "Αυγής", που στόχευε στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ήταν ενδεικτικό των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο αυτό που υπογραμμίζουν από τη ΝΔ, είναι πως ο κ. Τσίπρας προχωρά σε αυτές τις κινήσεις, όχι τυχαία, αλλά έχοντας μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός, μέσω της ιδεοληπτικής ρητορικής του δεν κοιτά μόνο μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά.

Πιο συγκεκριμένα θεωρούν, ότι όλες οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών για τη σημαία, την προσευχή στα σχολεία, τα εγκλήματα του κομμουνισμού κλπ, δεν έχουν απλά ως στόχο να συσπειρώσουν το «αριστερό» εκλογικό ακροατήριο που τους έχει απομείνει, αλλά να έχει μια διαχειρίσιμη ήττα που θα εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωση του κ. Τσίπρα και μετά τις εκλογές. Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ψηφίσει όλα τα νέα μέτρα για το 2019 (οπότε θα κληθεί να τα διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης), ο κ. Τσίπρας, όπως φαίνεται, ποντάρει στο σενάριο της απλής αναλογικής αν η νέα κυβέρνηση δεν μπορέσει να σταθεί πολύ στην εξουσία.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από τη ΝΔ, αυτά παραμένουν ευσεβείς πόθοι του κ. Τσίπρα, καθώς η πραγματικότητα στη χώρα είναι άλλη. Η βαριά υπερφορολόγηση είναι κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών, ενώ η καθεστωτική νοοτροπία με την οποία κινούνται τα κυβερνητικά στελέχη, ενοχλεί το δημοκρατικό αίσθημα, που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα τα γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι η απουσία Τσίπρα από το κάδρο με όλες αυτές τις κινήσεις δεν είναι τυχαία. Εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στις κόντρες της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για τα ιδεοληπτικά ζητήματα, ώστε να μπορέσει να βγει αλώβητος, θυσιάζοντας τα στελέχη της πρώτης γραμμής (Κοντονή, Γαβρόγλου κλπ) στον επόμενο ανασχηματισμό, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.