Την ανακολουθία εξαγγελιών και πράξεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάθε χρόνο στη ΔΕΘ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε αυτή υπενθυμίζει τα 12 δισ παροχές που είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ το 2014, καθώς και τα 246 εκατ. ευρώ που πήρε το δημόσιο από τις τηλεοπτικές άδειες και θα δίνονταν σε Υγεία και Παιδεία που υποσχέθηκε πέρυσι στην ΔΕΘ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής: 

«Καταιγίδα φόρων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα τους πολίτες, προκειμένου η Κυβέρνηση να μαζέψει τα 25,7 δισ. ευρώ που αναζητά εναγωνίως, ώστε να καλύψει την μαύρη τρύπα στα έσοδα που τον Ιούλιο που έφτασε τα 730 εκατ. ευρώ!

Τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά  θα πρέπει να αποδώσουν 25,7 δισ. ευρώ, δηλαδή κάθε ελληνικό νοικοκυριό επιβαρύνεται με 6.232 ευρώ επιπλέον! Τη στιγμή που οι πολίτες για να ανταπεξέλθουν στην αριστερή φορολογική αφαίμαξη αναγκάζονται να κόψουν από βασικά είδη διατροφής!

Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί πάση θυσία να κρατηθεί στην εξουσία. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η θυσία η τεράστια και οδηγεί σε εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός βέβαια, για μια ακόμη φορά, από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει μια άλλη εικόνα. Θα ξεχάσει ασφαλώς τα «12 δισ. παροχές» το 2014, θα ξεχάσει το «έχει σύνορα η θάλασσα» του 2015, θα ξεχάσει ότι «τα 246 εκατ. που πήρε το δημόσιο από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στην Υγεία και την Παιδεία» του 2016, όπως επίσης θα θέλει να ξεχάσει και το 4ο Μνημόνιο και την παράταση της ρευστότητας στην οικονομία και τη φτώχεια  χιλιάδων συμπολιτών μας. Και φέτος όμως, η ΔΕΘ θα είναι το μαρτύριο του κ. Τσίπρα!» καταλήγει ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ.