current views are: 9

26 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση09:31

«Επικοινωνιακός μαραθώνιος» ενόψει ΔΕΘ – Το Μαξίμου θέλει να αποκτήσει προβάδισμα

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 09:31’

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Σε «επικοινωνιακό μπαράζ»  μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχει μετατραπεί η φετινή προετοιμασία για τη ΔΕΘ με τους δυο βασικούς μονομάχους να προσπαθούν να κερδίσουν το «παιχνίδι των εντυπώσεων».

Το Μαξίμου επιχειρεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είναι τυχαία η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, τον υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Οι συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς θεωρούνται κομβικής σημασίας για τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο που φέτος, προλαβαίνοντας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε οι συζητήσεις να γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα και όχι στο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση είναι φανερό πως θέλει να υπογραμμίσει τη μεγάλη σημασία που δίνει στο ρόλο της συμπρωτεύουσας και το γεγονός πως οι δεσμεύσεις της έγιναν πράξη. Από τη δημιουργία του γραφείου της Θεσσαλονίκης, που ανακοινώθηκε πέρυσι τέτοια εποχή, τις συνεχείς επισκέψεις του πρωθυπουργού, αλλά και τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. 

Για αυτό το λόγο, άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραμονή του κ. Τσίπρα θα παραταθεί μετά την ΔΕΘ μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ και η ομιλία του από το Βελλίδειο Ίδρυμα θα έχει ειδική αναφορά στα ζητήματα της πόλης και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει οι τελευταίες κινήσεις για τον ΟΑΣΘ, ενώ με την άφιξη του Εμμανουέλ Μακρόν ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο λιμάνι της πόλης.

Ο πρώτος βασικός οικονομικός σχεδιασμός για το τι μπορεί να περιέχει το «καλάθι» της ΔΕΘ έγινε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους συνεργάτες του πέρασαν το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού και στο τραπέζι μπήκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν από τα υπουργεία. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει να «μπλέξει» σε μια «περιπέτεια» παροχολογίας την οποία αργότερα η αξιωματική αντιπολίτευση θα χρησιμοποιήσει ως «όπλο», όπως κάνει συνεχώς με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Μαξίμου επιθυμούν να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες σε κοινωνικό επίπεδο και βασισμένες στη δίκαιη ανάπτυξη που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζουν καλά πως το έδαφος που χάνει αυτή τη στιγμή το Μαξίμου με τα «ραβασάκια» της εφορίας και του ΕΝΦΙΑ που θα έρθουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και αργότερα με την πίεση της γ΄ αξιολόγησης, μπορεί να κερδηθεί, σε ένα βαθμό, τόσο από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ όσο και από την 24ωρη παραμονή του Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

Για αυτό τον λόγο όλη η προσοχή έχει στραφεί σε αυτά τα δυο γεγονότα για το επόμενο δεκαπενθήμερο.


σχετικα αρθρα