Την έντονη αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου συνάντησε το σκέλος του πολυνομοσχεδίου που αφορά το τζόγο και που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, αφού παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Η  πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι με αυτό το νομοσχέδιο είναι ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο καζίνο.

«Είμαι εναντίον της γενίκευσης του τζόγου, ειδικά στην κατάσταση που είναι η χώρα δεν πρέπει να υπάρξει γενίκευση και να πουλάμε στους ανθρώπους φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η γενίκευση αυτή μπορεί να γίνει ένας ακόμη τρόπος αφαίμαξης του εισοδήματος των ασθενέστερων.

Αργότερα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια -τυχερά και μη-  τονίζοντας πως η ρύθμιση, η οποία περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο δεν συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία καθώς τελούμε υπό καθεστώς χρονικών πιέσεων αλλά και των προβλέψεων για την εξασφάλιση εσόδων.

Ακόμη ο κ. Οικονόμου κατέθεσε στην Επιτροπή τριάντα τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο, που, όπως είπε, είναι απόρροια των εποικοδομητικών παρατηρήσεων βουλευτών.