current views are: 6

29 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση17:46

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σε καθεστώς ανυποληψίας η χώρα με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απουσία της Ελλάδας κατά τη χθεσινή μίνι ευρωπαϊκή σύνοδο στο Παρίσι για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, άφησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δημοσίευση 17:46’

Αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απουσία της Ελλάδας κατά τη χθεσινή μίνι ευρωπαϊκή σύνοδο στο Παρίσι για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, άφησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απουσία της Ελλάδας κατά τη χθεσινή μίνι ευρωπαϊκή σύνοδο   που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, άφησε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «τηv στιγμή που η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με τις συνεχώς αυξανόμενες αφίξεις παράνομων μεταναστών, ο αποκλεισμός της από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, δείχνει το διεθνές “κύρος” που έχει προσδώσει στη χώρα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.»

«Η πρόσκληση, δε, των υπόλοιπων χωρών της Μεσογείου που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες του μεταναστευτικού ζητήματος, αποδεικνύει πως η χώρα μας έχει περιέλθει σε καθεστώς ανυποληψίας, με τη συμμετοχή της στις κοινοτικές αποφάσεις να μην είναι πλέον απαραίτητη» τόνισε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ .

Ακόμη, έθιξε την στάση που υπέδειξε ο κ. Μπαλάφας ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη επιχείρησε, σήμερα, να υποβαθμίσει το θέμα και να “ρίξει στάχτη” στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίζεται πρόθυμος να «συζητήσει» τις αποφάσεις που ελήφθησαν για εμάς, χωρίς εμάς.

«Είναι προθυμος, δηλαδή, να παραδεχθεί την αποτυχία του ίδιου και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την χθεσινή απουσία της Ελλάδας, ανέφεραν ότι η ευρωαφρικανική μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι (με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης) αφορούσε στον μεταναστευτικό δρόμο της κεντρικής Μεσογείου, όπου οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές προέρχονται, κυρίως, από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που συμμετείχαν στη σύσκεψη οι πρόεδροι του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι αντιστοίχως, όταν βρίσκονταν σε έξαρση οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου, είχαν συγκληθεί αντίστοιχες συσκέψεις με στόχο τη διαχείριση των ροών εδώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παρατηρούν, ότι «η μετανάστευση είναι ενιαίο φαινόμενο» και υπογραμμίζουν ότι η βελτίωση της κατάστασης στο Αιγαίο δεν πρέπει να σημαίνει άρση της ετοιμότητας που οφείλει να δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, συμπληρώνουν, συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτυχία της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τη διατήρηση των περιορισμένων ροών στο Αιγαίο.


σχετικα αρθρα