current views are: 7

30 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση13:31

Χρ. Σταϊκούρας: Πρωταθλήτρια στην φορολόγηση η Ελλάδα

Για ανικανότητα και ιδεοληψίες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας 

Δημοσίευση 13:31’

Για ανικανότητα και ιδεοληψίες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας 

Για ανικανότητα και ιδεοληψίες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας ότι η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ αποτυπώνει αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα.

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι οι πολίτες, το 2016, υπέστησαν την μεγαλύτερη αύξηση στην ετήσια φορολογική επιβάρυνση μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος εργασίας.

«Η επιβάρυνση, έχει διογκωθεί το 2017, με την αύξηση, κυρίως, έμμεσων φόρων. Και θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο μετά το 2018, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που ψήφισε η Κυβέρνηση» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι η  φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει ότι χρειάζεται, άμεσα, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση στοχευμένων μειώσεων φορολογικών συντελεστών και καταλήγει ότι η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει μέσα από ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε να ξεδιπλώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, από πέρυσι, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


σχετικα αρθρα