Συντονισμένη δράση κατά των φαινομένων βίας εναντίον πολιτικών προσώπων έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής και τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απέστειλε επιστολή προς όλες τις Νομαρχιακές και Τομεακές Επιτροπές του Κινήματος, τις οποίες καλεί να αναλάβουν δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ο κ. Καρχιμάκης ζητεί από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες θα προσκληθούν να πάρουν μέρος όλα τα κόμματα, «με στόχο την καταδίκη τέτοιων φαινομένων και τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στα φαινόμενα βίας, που υπονομεύουν και τη δημοκρατία και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία».

Τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών προσώπων, τονίζει επίσης ο κ. Καρχιμάκης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και τελικά πλήττουν και την ίδια τη χώρα, υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες, ενισχύουν την ανασφάλεια και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποδίδει τα φαινόμενα βίας στην καθοδήγησή τους από ακραίες ομάδες, που κινούνται στα όρια του νόμου. Παράλληλα, υπαινίσσεται σαφώς ότι όλα αυτά υποκινούνται από όσους επιθυμούν ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα. «Από τις συμπεριφορές αυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά, «κερδίζουν μόνο τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντα που επιδιώκουν αδύναμα πολιτικά συστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται».