current views are: 8

1 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:02

«Πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη κατά το β’ τρίμηνο του 2017, που χαρακτηρίζεται ως αποτέλεσμα ”κατώτερο των προσδοκιών”.

Δημοσίευση 13:02’

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη κατά το β’ τρίμηνο του 2017, που χαρακτηρίζεται ως αποτέλεσμα ”κατώτερο των προσδοκιών”.

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη κατά το β’ τρίμηνο του 2017, που χαρακτηρίζεται ως αποτέλεσμα ”κατώτερο των προσδοκιών”.

Ειδικότερα, ανάπτυξη 0,8% κατέγραψε το ΑΕΠ σε ετήσια βάση (2ο τρίμηνο 2017), αποτέλεσμα κατώτερο των εκτιμήσεων και των προσδοκιών της κυβέρνησης, το οποίο αποδίδεται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. 

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές ανάπτυξης

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πολιτικές ανάπτυξης διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη του β΄τριμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα: «Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία εμφανίζει αναιμικό ρυθμό μεγέθυνσης.

Όπως τονίζει η ίδια ανακοίνωση ”Βιώσιμη ανάπτυξη που μπορεί να προκύψει μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση των φόρων,  ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων. Πολιτικές που η παρούσα Κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει”.

Την ίδια στιγμή, αιχμηρό σχόλιο για την στοιχεία ανάπτυξης της ΕΛΣΤΑΤ επιφύλαξε και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη στο Twitter.  

ΠΑΣΟΚ:  Να μην πανηγυρίζει για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Τσίπρας 

Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη, το ΠΑΣΟΚ άσκησε και αυτό δριμεία κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ στις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις (1,8%).

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ τον καλεί να απολογηθεί στη ΔΕΘ και να μην πανηγυρίζει. «Ό,τι κι αν κάνει, οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα» τονίζει η ανακοίνωση.

Ποτάμι: Η πραγματικότητα απέχει από τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης 

Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι σε μεγάλη απόσταση από τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και τις επικοινωνιακές φιέστες του κ. Τσίπρα, αναφέρει, από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη.

Το Ποτάμι σημειώνει συγκεκριμένα: 

”Πίσω από κάθε μονάδα χαμηλότερης ανάπτυξης κρύβονται δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και περισσότεροι φόροι για όσους έχουν απομείνει να παράγουν. Για κάθε 1% το κράτος χάνει €1 δισ. από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η απόκλιση από τους στόχους δεν οφείλεται σε καμιά συγκυρία. Η υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσεται. Η απόκλιση οφείλεται στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι σε μεγάλη απόσταση από τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και τις επικοινωνιακές φιέστες του κ.Τσίπρα. Όλο και περισσότεροι, από εκείνους που κάποτε τον πίστευαν, το διαπιστώνουν πλέον καθημερινά”.

Ένωση Κεντρώων: Τα μηνύματα για την ανάπτυξη τσουρουφλίζουν την κυβέρνηση

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γνωρίζει ότι εάν οι διορισμοί που υποσχέθηκε για τα μέσα του 2018, αντί του δημοσίου τομέα ήταν νέες θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, τότε πράγματι θα άξιζαν έπαινοι στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

«Όταν όμως, ένα κόμμα υπόσχεται θέσεις στο δημόσιο, σημαίνει ότι αμετανόητα πιστεύει στο χθες και είναι τελείως ακατάλληλο για μεταρρυθμίσεις και για την Ελλάδα του αύριο» συνεχίζει και καταλήγει: «Ήδη τα μηνύματα για την ανάπτυξη του Β΄ τριμήνου του 2017 τσουρουφλίζουν την Κυβέρνηση».

 


σχετικα αρθρα