current views are: 6

3 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:35

Μ. Λαζαρίδης: Κρίσιμες οι 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης

«Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης

Δημοσίευση 06:35’

«Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης

«Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα τους. Με τη δύναμη της αλήθειας». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, και προσθέτει: «Φέτος στη Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει για το μέλλον, που θέλουμε – και μπορούμε – να κατακτήσουμε. Για τις ευκαιρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε, για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Για την ασφάλεια και την ευημερία των πολλών, τη στήριξη των λιγότερο προνομιούχων, την προοπτική που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι. Οι 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης θα είναι κρίσιμες. Θα επιβεβαιώσουν, όμως, στην πράξη τις δεσμεύσεις μας: Περικοπή των αλόγιστων δαπανών, λιγότεροι φόροι».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ. ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει: «’Αλλαξαν φρασεολογία, αλλά δεν άλλαξαν ούτε αντιλήψεις, ούτε πρακτικές, ούτε πολιτικές. Θα εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. και θα μιλά για “δίκαιη ανάπτυξη”. Την ίδια ώρα όμως, στην Αθήνα οι σύντροφοί του θα μπλοκάρουν την επένδυση στο “Ελληνικό”, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Χαλκιδική, θα υπονομεύουν μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα μας και θα λοιδορούν – όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Καμμένος – τους επενδυτές. ‘Αλλα λένε και άλλα κάνουν. Δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με ό,τι κινείται πέρα από τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τους. Τσίπρας – Καμμένος και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες».

«Στην Παιδεία», αναφέρει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «η κυβέρνηση έκανε βουτιά στον περασμένο αιώνα και στη Δημόσια Διοίκηση προσπαθεί να καλύψει μνημονιακές υποχρεώσεις με μπαλώματα και εικονικές ρυθμίσεις που κοστίζουν, χωρίς να προσφέρουν, χωρίς να βελτιώνουν τις υπηρεσίες στον πολίτη. Όταν η Κυβέρνηση αρνείται την ουσιαστική αξιολόγηση, όταν πολεμά την αξιοκρατία, πως να υπάρξει βελτιώσει τη λειτουργία του Δημοσίου και πως να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη; Το ζητούμενο, μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι η ουσιαστική εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Τολμώ να πω ότι οι μεταρρυθμίσεις ανήκουν στην κοινωνία, αλλά η ευθύνη της αξιόπιστης εφαρμογής τους ανήκει στη Νέα Δημοκρατία».

Για την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν στην Ελλάδα, ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει: «Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μακρόν, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη, που θέλει ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και ιδίως των διμερών οικονομικών σχέσεων. Επιπλέον, στόχος μας είναι να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας. Εμείς – σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ – δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο εναντίον των επενδύσεων και δεν ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα, αλλά καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας».


σχετικα αρθρα