ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κεγκέρογλου στο «Ακραίως»: Ο Π. Κουρουμπλής έφυγε λόγω του πελατειακού συστήματος

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2017, 11:21 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:39
Β. Κεγκέρογλου στο «Ακραίως»: Ο Π. Κουρουμπλής έφυγε λόγω του πελατειακού συστήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

''Δεν διάβασα καν το άρθρο του κ. Τσίπρα για το ΠΑΣΟΚ. Είναι θλιβερή εικόνα του κ. Φλαμπουράρη και του κ Τσίπρα. Εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να διασωθούν. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα δείχνει ότι έχει χάσει την πρωτοβουλία κινήσεων. Είναι στον πολιτικό κατήφορο. Οφείλαμε να πούμε ότι είναι ύβρις αυτό που έκανε. Καλά έκανε η κ. Γεννηματά και το κατήγγειλε''.

Ο κ. Κεγκέρογλου σχολίασε και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το ΠΑΣΟΚ: ''Πήρε το δικό του δρόμο. Δεν λέει την αλήθεια. Ο δικός του δρόμος τον οδήγησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξύπνησαν μια μέρα ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου και είπαν ''σήμερα θα καρατομήσουμε τον Κορουμπλή''.

Όπως συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ''Ο Π. Κουρουμπλής αντέδρασε έντονα στην λειτουργία των ΚΕΠΑ και στην επανάκριση επιδομάτων. Γύρω τα 31.000 βρέθηκαν ότι ήταν μαϊμού επιδόματα επί θητείας του. Ας αφήσει τα πολλά λόγια. Δεν ήταν αιτία τα μνημόνια που έφυγε, ήταν το πελατειακό σύστημα που είχε στήσει, στη Ζάκυνθο στη Χίο και αλλού''.

Σύμφωνα με τον ίδιο ''Πρόκειται για επιδόματα που εδίδοντο σε άτομα που δεν τα δικαιούνται. Δεν φταίει μόνο εκείνος, δεν ήταν δουλειά ενός μόνο ατόμου, αλλά το σύστημα όπως είχε δομηθεί είχε αφήσει να γίνει πιο χαλαρό''. 

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά: Σε θετική εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά. Είναι θετικό που συμμετάσχει η μεγάλη πλειοψηφία του χώρου. Εχουμε ήδη αποφασίσει. Η μεγάλη παράταξη θα πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα κόμματα: Το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά να δώσει ακόμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Πρέπει οι διεργασίες αυτές να πάρουν σάρκα και οστά''.

'Οπως πρόσθεσε ''Δεν πάμε να φτιάξουμε ένα ακόμα κόμμα της σειράς. Προχωράμε διαφορετικά. Επιδίωξη δεν είναι να γίνει άλλο ένα κόμμα. Κόμματα υπάρχουν πολλά''.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε, ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή την διαδικασία που θα ακολουθηθεί: ''Θα επιλέξουμε τον επικεφαλής. Θα γίνει η εκλογή των αντιπροσώπων και θα γίνει συζήτηση για την μορφή του φορέα, η οποία θα είναι μεγάλη παράταξη, πολυσυλλεκτική. Η επιδίωξη είναι η μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ να συνεχιστεί. Ο νέος φορέας να είναι ισχυρός, δυναμικός και ενιαίος''.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατέληξε: ''Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Το στοίχημά μας είναι να έρθει κόσμος να ψηφίσει''.