current views are: 13

4 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:12

Γ. Κυρίτσης στο «Ακραίως»: Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα αδικεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις του βουλευτή από όσα έγραψε ο Πρωθυπουργός για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Δημοσίευση 09:12’

Αποστάσεις του βουλευτή από όσα έγραψε ο Πρωθυπουργός για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Αποστάσεις για το άρθρο του Πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου έλαβε σήμερα, μιλώντας στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: ”Διαφωνώ με το άρθρο του Πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό μέσα από έναν οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται”.

Πρόσθεσε δε, ότι ”προσωπικά θα τόνιζα άλλα πράγματα αν έγραφα ένα τέτοιο άρθρο”.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κυρίτσης, ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή, μίλησε για την απόδραση των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα: ” Αυτή την στιγμή υπάρχει ο χώρος και η εγκατάσταση με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παλιότερα, είχαν χαρακτήρα που θύμιζαν περισσότερο φυλακή”.

Σχολιάζοντας το Μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ”Πολιτικά αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί η κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν είχε προηγούμενο, τόσο αριθμητικά, όσο και από την στάση της Ευρώπης”.

Ωατόσο, όπως υπογράμμισε ”αυτό το γεγονός ότι είχε γίνει αυτή η διαχείριση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα αντιπροσφυγικής βίας. Αυτό σημαίνει ότι η προσέγγιση έχει αποδώσει καρπούς. Εχει φανεί και από τους αριθμούς αυτό”.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στην προηγούμενη κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι ”ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι ”η πολιτική μας είναι να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η προηγούμενη πολιτική”.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες που θα κάνει ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι ”καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί, όποιοι μιλήσουν, για τα πράγματα που μπορούν να δεσμευθούν”.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ”η ένσταση προς την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι σε συννενόηση με την Ευρώπη υλοποιούσαν τα μνημόνια ”Λέγανε ”τα μνημόνια είναι ευλογία”, ενώ σε σχόλιο του Τ. Χατζή ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ”πρέπει να δεις τι ελιγμούς μπορείς κάνεις, τι στρατηγικές μπορείς να ακολουθήσεις και να κρίνεις ό,τι είναι καλύτερο να κάνεις”.

Σφοδρές οι αντιδράσεις για το άρθρο από το ΠΑΣΟΚ

“Λαθρέμπορος ελπίδας” που “δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη που έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη”, Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο του πρωθυπουργού για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα Documento, με τίτλο: “Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;”

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει και περιγράφει “το πώς ένα μικρό πολιτικό κόμμα με το στίγμα μάλιστα του εξτρεμιστή…” “σε ελάχιστα χρόνια μεταμορφώθηκε σε μεγάλο κόμμα εξουσίας που έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της Μεταπολίτευσης”, όπως και το “πώς το ΠΑΣΟΚ της νίκης και της αλλαγής” κατέληξε “σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς”.

Πυρά και από την Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Έρχεται η αλλαγή που όλοι φοβάστε», είπε αρχικά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και πρόσθεσε: «Ο πονηρός πολιτευτής, ο πρωθυπουργός σας, ήθελε να παίξει με τον μεγάλο ηγέτη της Αλλαγής. Μη γελάτε, πολλοί από σας στείλατε τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο». 

Απαξιωτικά αναφέρθηκε για το άρθρο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου στο ”Ακραίως: ”Δεν διάβασα καν το άρθρο του κ. Τσίπρα για το ΠΑΣΟΚ. Είναι θλιβερή εικόνα του κ. Φλαμπουράρη και του κ Τσίπρα. Εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να διασωθούν. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα δείχνει ότι έχει χάσει την πρωτοβουλία κινήσεων. Είναι σε πολιτικό κατήφορο. Οφείλαμε να πούμε ότι είναι ύβρις αυτό που έκανε. Καλά έκανε η κ. Γεννηματά και το κατήγγειλε”.

 

 

 


σχετικα αρθρα