Σε κλίμα σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens. Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ αποχωρούν από  και δεν θα μετάσχουν στην ψηφοφορία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής αδικημάτων. Νωρίτερα, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεθόδευση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για «συγκάλυψη του σκανδάλου που είναι και πράσινο και γαλάζιο».
Το γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα εξετάσει τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Siemens και στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση.

Απών από τη διαδικασία θα είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης ο οποίος με υπόμνημά του στον Πρόεδρο της Βουλής χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες εναντίον του και μιλάει για απόπειρα πολιτικής δίωξης.

Για τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη και Άκη Τσοχατζόπουλο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρουν στην πρόταση τους ότι αφενός το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ενώ το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εμπίπτει στα κοινά αδικήματα, για τα οποία υπεύθυνη είναι η τακτική δικαιοσύνη και εκείνη πρέπει να ασχοληθεί.

Το ΠΑΣΟΚ δια του Σήφη Βαλυράκη ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν κατέθεσε την ηθικά και νομικά απαραίτητη δική της πρόταση απέναντι στο λαό και τη δημοκρατία, για το σκάνδαλο της Siemens. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του εισηγητού της Κώστα Τζαβάρα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δε θα συμμετάσχει στη μυστική ψηφοφορία διότι «δεν είναι τόσο λίγη ώστε να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία».

«Η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αντί να αποτελέσει πρόταση κατηγορίας, έχει επιτηδείως συνταχθεί με τρόπο που ουσιαστικά στρέφεται κατά δύο υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή» ενώ «η αναφορά στα ονόματα των κ.κ. Μαντέλη και Τσοχατζόπουλου γίνεται χωρίς να αναφέρεται ποιος κατηγορείται και με ποιους όρους ώστε να ασκηθεί δίωξη και με την επισήμανση ότι έχει συντελεστεί η αποσβεστική ημερομηνία».

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για όμοιες τακτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ υποστήριξε ότι το «έργο» επαναλαμβάνεται «το ίδιο σενάριο που υπήρχε και σε προηγούμενες εξεταστικές, ίδιοι πρωταγωνιστές ίδια πρόσωπα και στο τέλος πάλι τα ίδια, κουκούλωμα και συγκάλυψη» .

«Η υπόθεση της Siemens είναι εξαιρετικά βρώμικη αλλά ακόμη πιο βρώμικος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται σήμερα από το κοινοβούλιο", ανέφερε μιλώντας  στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία. «Η υπόθεση όζει συγκάλυψης», τόνισε από τη πλευρά του ο εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης καταγγέλλοντας ότι επί ένα χρόνο, "μάλλιασε" η γλώσσα του κόμματος του να ανοίξουν τα ταμεία των κομμάτων και να κληθούν στην εξεταστική οι πρώην πρωθυπουργοί.

«Ούτε το ΠΑΣΟκ ούτε η ΝΔ ούτε η Siemens που είναι η κορυφές του αμαρτωλού τρίγωνου δεν θελουν να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γιατί και οι τρεις συμπράττουν στο κουκούλωμα», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο θέατρο.

«Ξεφτιλίζεται η Βουλή εάν σήμερα πιστεύουμε ότι το σκάνδαλο Siemens είναι ο Μαρκογιαννάκης και ο Αλογοσκουφης» είπε η κ.Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι  ο κόσμος πιστεύει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα τα έχουν κάνει πλακάκια.

«Εγώ θέλω να πω με παρρησία ότι δεν υπήρχε εμπλεκόμενος  υπουργός της ΝΔ  στο σκάνδαλο Siemens. Η  ΝΔ αντιδρά φοβικά και σπασμωδικά και οι βουλευτές δεν είναι σε θέση να βγάλουν τα κομματικά γυαλιά». κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.