current views are: 11

4 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:34

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε την αντίδραση και των «53+»

Μετά τις αποστάσεις που κράτησε ο Γ. Κυρίτσης

Δημοσίευση 15:34’

Μετά τις αποστάσεις που κράτησε ο Γ. Κυρίτσης

Οι πρώτες αντιδράσεις που υπάρχουν σε μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για το Κυριακάτικο άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν ενθαρρυντικές.

Σε συνομιλία του newpost.gr  με στέλεχος των «53+» χαρακτήριζε το συγκεκριμένο άρθρο «απολύτως άστοχο» επισημαίνοντας πως «το να ψάχνει να βρει συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι μια υποχώρηση και ένα περίεργο come back».

Το ίδιο στέλεχος σημείωνε πως το γεγονός πως «το άρθρο απηχεί μια άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και του ρεύματος που υπήρχε τη δεκαετία του 80 είναι άστοχο» συμπληρώνοντας πως «είναι απλοϊκά τα σχήματα που χρησιμοποιούνται».

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα μιλώντας στo newpost.gr τόνιζε πως ακόμα και η επιλογή της 3ης Σεπτέμβρη να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο άρθρο ήταν λανθασμένη.

Χαρακτηριστική, ωστόσο ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος τόνισε στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως «νομίζω ότι είναι άρθρο στο οποίο μέσα από έναν παραλληλισμό αναλογιών ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται. Γιατί η έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 ήταν σε μια περίοδο, ας το πούμε, αριστερής πλημμυρίδας στην Ευρώπη με την άνοδο των σοσιαλιστικών κομμάτων στην κυβέρνηση, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία».

Ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος της κίνησης των «53+», κρατώντας αποστάσεις από το άρθρο του πρωθυπουργού δήλωσε πως «η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν μια τελείως διαφορετική περίπτωση γιατί ήταν ένα κόμμα και μια κυβέρνηση μόνη της σε μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί η δεξιά.  Άρα ήταν σαν να συγκρίνεις έναν φιλικό αγώνα με ένα ντέρμπι παραμονής στην κατηγορία. Νομίζω ότι αδικείται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς τους παραλληλισμούς».


σχετικα αρθρα