ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπάρκας στο «Ακραίως»: Διαφωνούμε με τις θέσεις Μακρόν για μείωση του βασικού μισθού

Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου 2017, 12:24 / Ανανεώθηκε 7 Σεπτεμβρίου 2017, 14:21
Κ. Μπάρκας στο «Ακραίως»: Διαφωνούμε με τις θέσεις Μακρόν για μείωση του βασικού μισθού
Facebook Twitter Whatsapp

Για την σημερινή επίσκεψη του Εμ. Μακρόν, αλλά και για τα όσα φέρνει το νομοσχέδιο για την Εργασία που συζητείται σήμερα στη Βουλή μίλησε στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την σημερινή επίσκεψη του Εμ. Μακρόν, αλλά και για τα όσα φέρνει το νομοσχέδιο για την Εργασία που συζητείται σήμερα στη Βουλή μίλησε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: ''H επίσκεψη Μακρόν είναι η συνέχεια συναντήσεων και σημάτων ηγετών της Ευρώπης ότι η Ελληνική οικονομία κάνει βήματα προς το καλύτερο. Και η επίσκεψη του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και η επίσκεψη του κ. Μακρόν με τους επενδυτές δίνουν σήμα θετικό. H ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά με βάση τα λεγόμενα του Μακρόν και όχι μόνο''. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο βουλευτής πήρε αποστάσεις από τις θέσεις Μακρόν για την εργασία: ''Αν ο Μακρόν λέει ότι θα μειώσουμε τους μισθούς, εμείς διαφωνούμε γιαυτό συζητάμε το νομοσχέδιο που υπερασπίζεται την εργασία. Πάντως, το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος λέει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία είναι κάτι''. 

Ο κ. Μπάρκας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Εργασία ως το πρώτο θετικό για τους εργαζομένους νομοσχέδιο από τα χρόνια της κίρησ: ''To νομοσχέδιο υπερασπίζεται την εργασία. Παλαιότερα είχαμε σωρηδόν νομοσχέδια που αυτό που έκαναν ήταν να διώχνουν την εργασία. Αυτό το νομοσχέδιο έχει σωρεία άρθρων που προστατεύουν την εργασία: την ανασφάλιστη εργασία, τις υπερωρίες, τα άτομα με αναπηρία. Είναι το πρώτο θετικό νομοσχέδιο για την εργασία από τα χρόνια της κρίσης... Αυτή τη στιγμή έρχεται μια κανονικότητα στη χώρα μας''.

Σε ερώτηση, τέλος, γιατί αν είναι υπέρ ενός κοινού υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη απάντησε ότι ''Είμαι αναφανδόν υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου της χώρας, όμως τέτοιου είδους απόψεις δεν δίνονται σε πέντε λεπτά. Δεν είναι ''ναι'' ή ''όχι''. Είναι ένα ολόκληρο πολιτικό σχέδιο''.