current views are: 16

8 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:00

Αλ. Τσίπρας: «Πραγματική ευκαιρία η Ελλάδα» – Εμ. Μακρόν: «Ελάτε για επενδύσεις»

Στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρέθηκαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμμανουέλ Μακρόν για την συνάντηση με Γαλλους και Έλληνες επιχειρηματίες, με τον Πρωθυπουργό να απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες για επενδύσεις, αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα ότι έχει τεθεί επικεφαλής task force που εξετάζει μία προς μία τις προτάσεις.

Δημοσίευση 08:00’

Στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρέθηκαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμμανουέλ Μακρόν για την συνάντηση με Γαλλους και Έλληνες επιχειρηματίες, με τον Πρωθυπουργό να απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες για επενδύσεις, αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα ότι έχει τεθεί επικεφαλής task force που εξετάζει μία προς μία τις προτάσεις.

Στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρέθηκαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμμανουέλ Μακρόν για την συνάντηση με Γαλλους και Έλληνες επιχειρηματίες, με τον πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο να απευθύνουν κάλεσμα στους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. “Η χώρα μας είναι μια πραγματική ευκαιρία”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι έχει τεθεί επικεφαλής task force που εξετάζει μία προς μία τις επενδυτικές προτάσεις. “Είναι ώρα να δράσουμε”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Εμ. Μακρόν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: ”Πιστεύουμε ότι μετά από 7 χρόνια κρίσης που δημιούργησε αρνητική κατάσταση για τη χώρα μας , λέμε με βεβαιότητα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και η χώρα πατάει στα πόδια της. Αυτή η εποχή μας κρατά να δημιουργήσουμε ένα μέλλον. Αυτό το όραμα δεν είναι επιστροφή στις συνθήκες που είχαμε πριν την κρίση. Στόχος μας είναι μέσα από ένα σχέδιο διαρκών μεταρρυθμίσεων να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα οι επενδύσεις να δημιουργούν διαρκώς νέες θέσεις εργασία για να λυθεί το πρόγραμμα της ανεργίας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο” Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να ονειρευτούν ότι θα προκόψουν στον τόπο μας και μεταναστεύουν. Σήμερα έχουμε καταφέρει η ανεργία να μειωθεί στο 22%, αλλά είναι ένας αριθμός μη αποδεκτός, αλλά στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη μάστιγα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό να είναι το τελευταίο πρόγραμμα, για να μπορεί πια η Ελλάδα να δανείζεται από τις αγορές”. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ”Προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και έχουμε τη βοήθεια της Γαλλικής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα έχει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα γεωγραφικά. Η τοποθεσία της, το κλίμα, το έχουμε αξιοποιήσει. Φέτος είχαμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ. Μας δίνει τη δυνατότητα για να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Αν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία, το δεύτερο είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. ‘Ολα τα μακροοικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί. Η Ελλάδα έχει κατορθώσει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης”. 

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: ”Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται και δημιουργούν κλίμα καχυποψίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές και θέλουμε να τις συζητήσουμε μαζί σας. Αν επενδύετε στην Ελλάδα και αν επενδύετε ποιος ο λόγος που δεν το κάνετε. Σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων. Εξάλλου, η προσέλκυση επενδύσεων είναι από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας: ”Είμαι επικεφαλής task force που θα εξετάζει μία προς μία τις επενδύσεις”, ενώ κατέληξε την ομιλία του προς τους Γάλλους επενδυτές ότι η ”Ελλάδα είναι μια ευκαιρία. Πραγματική ευκαιρία, μετά από επτά χρόνια υποτίμησης. Σας καλώ να δείτε την Ελλάδα σαν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό”.

Εμ. Μακρόν: Ευρωπαίοι επενδυτές, ελάτε στην Ελλάδα

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ. Θέλω ο δεσμός Γαλλίας – Ελλάδας να παραμείνει δυνατός», υπογράμμισε ο επικεφαλής της γαλλικής προεδρίας, παρουσία 40 Γάλλων επιχειρηματιών, στους οποίους τόνισε:

«Όλοι εσείς, Γάλλοι επιχειρηματίες, θέλω να δώσετε νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις σας στην Ελλάδα. Να εκφράσετε τις δυσκολίες σας, να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τα εμπόδια».

 «Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι ώρα να δράσουμε. Μπορώ να σας εγγυηθώ τη φιλική στάση της γαλλικής κυβέρνησης. Θα συνεχίζουμε να βοηθάμε για να βγει Ελλάδας από την κρίση», συμπλήρωσε και στη συνέχεια άφησε σαφές υπονοούμενο ότι κάποιοι πιέζουν γαλλικές επιχειρήσεις να μην επενδύουν στην Ελλάδα:

«Σαράντα επιχειρήσεις είναι εδώ, παρούσες, όμιλοι που επενδύουν στην Ελλάδα, συνεχίζουν ακόμη και αν υπάρχουν πιέσεις για να σταματήσουν. Ακόμη και αν κάποιοι τους συμβούλεψαν να μην συμμετάσχουν σε κάποια σχέδια» και κατέληξε: “Δεν μπορεί ο τουρισμός, η κατασκευή, οι υποδομές να γίνονται όπως στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες»


σχετικα αρθρα