current views are: 9

8 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:32

Γ. Μανιάτης: Το πολιτικό μανιφέστο του Εμ. Μακρόν είναι ωδή στη Δημοκρατία

Στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της αναφέρθηκε με δήλωση του ο Γιάννης Μανιάτης

Δημοσίευση 09:32’

Στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της αναφέρθηκε με δήλωση του ο Γιάννης Μανιάτης

Στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της αναφέρθηκε με δήλωση του ο Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η έλευση Μακρόν και το πολιτικό μανιφέστο που κατέθεσε χθες στην Πνύκα, είναι ύμνος στην ελευθερία, ωδή στη δημοκρατία και ανάληψη ευθύνης για την Ευρώπη του μέλλοντος, την Ευρώπη της ευημερίας. Ένας μεταρρυθμιστής κεντρώος, πρώην Υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας», σημειώνει.

«Για μια Ευρώπη που επιστρέφει στην πολιτική αφήνοντας πίσω τον εθνολαϊκισμό, τη δημαγωγία, το νεποτισμό, την οικογενειοκρατία και την αφήγηση της χρεοκοπίας. Με πολιτικούς και πολιτικές, θεσμούς και διαδικασίες άμεσης και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών βασισμένες στην ειλικρίνεια και την αξιοπιστία.

Για την Ευρώπη που πρέπει να ανταγωνιστεί παγκόσμια, να στηριχτεί στη νέα γνώση, να εμβαθύνει τη δημοκρατία της και να δώσει νέα πνοή στο κράτος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Για την Ευρώπη του ενιαίου Ταμείου Απασχόλησης κι Επενδύσεων, του κοινού Υπουργού Οικονομικών και του Κοινοβουλίου της Ευρωζώνης», προσθέτει ο πρώην υπουργός.

«Ήρθε η ώρα κι εμείς οι Έλληνες να δούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας, το ρόλο της στην Ευρώπη. Αξιοπιστία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι προτεραιότητες και οι αξίες που υπηρετούμε σε ένα νέο σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά», καταλήγει.


σχετικα αρθρα