current views are: 8

9 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:50

Στη ΝΔ περιμένουν σήμερα την «ετήσια ανάγνωση των ψεμάτων Τσίπρα»

«Περιμένουμε την ετήσια ανάγνωση των ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα», λένε από τη ΝΔ

Δημοσίευση 05:50’

«Περιμένουμε την ετήσια ανάγνωση των ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα», λένε από τη ΝΔ

Με τον απόηχο της επίσκεψης Μακρόν στην Ελλάδα να σβήνει σιγά-σιγά, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πλέον στη Θεσσαλονίκη, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, ανοίγει τη μάχη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Περιμένουμε την ετήσια ανάγνωση των ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα», λένε από τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας τα όσα έχει υποσχεθεί από το 2014 και δεν υλοποίησε ποτέ.

«Το 2014, είχε παρουσιάσει το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για σκίσιμο των μνημονίων, παροχές 12 δις, σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού. Αντί αυτών έφερε δύο μνημόνια και μέτρα 14,7 δις» σημειώνουν από τη ΝΔ, προχωρώντας στον απολογισμό και για το 2015, όταν υποστήριζαν στην κυβέρνηση ότι είχαν τελειώσει από τις αυταπάτες.

«Τα ψέματα συνεχίστηκαν: ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τη φορολογία και έβαλε νέους φόρους. Είπε ότι δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds και βλέπουμε περισσότερους πλειστηριασμούς από ποτέ. Είπε ότι θα παραχωρήσει μόνο 9 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και ετοιμάζεται να παραχωρήσει ακόμη και αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι έκανε τοπικά δημοψηφίσματα» τονίζουν από την οδό Πειραιώς.

Συνεχίζοντας να ξετυλίγουν το «βαρύ ιστορικό» των εξαγγελιών Τσίπρα, τα γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι ψέματα είπε και το 2016: για την ανάπτυξη, το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, τα πλεονάσματα, τα νέα φορολογικά μέτρα, τον ακατάσχετο λογαριασμό κ.α. «Σε όλους αυτούς τους στόχους απέτυχε και οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια» λένε για τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως το νέο μεγάλο ψέμα αντίστοιχο με αυτά προ των εκλογών, είναι ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση όσο και να προσπαθεί να σκεπάσει την αποτυχία της, προσποιούμενη ότι δεν τα θυμάται όλα αυτά, δεν μπορεί να πείσει και θα κριθεί με βάση το τι υποσχέθηκε και τι έκανε. Αυτό θα ζητήσει από τους πολίτες και ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν το επόμενο Σαββατοκύριακο ανέβει με τη σειρά του στο βήμα της ΔΕΘ: να κρίνουν το έργο και την εντιμότητα της σημερινής κυβέρνησης και να συγκρίνουν με τα όσα πει ο ίδιος. 


σχετικα αρθρα