current views are: 5

10 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:57

K. Ζαχαριάδης: Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη και πιο έντονη ανισότητα στη χώρα

«Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και με βάση τα συμφωνηθέντα, χωρίς νέες απαιτήσεις, χωρίς παραλογισμούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Δημοσίευση 08:57’
αρθρο-newpost

«Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και με βάση τα συμφωνηθέντα, χωρίς νέες απαιτήσεις, χωρίς παραλογισμούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και με βάση τα συμφωνηθέντα, χωρίς νέες απαιτήσεις, χωρίς παραλογισμούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υπογραμμίζει, αναφορικά με την πορεία της τρίτης αξιολόγησης, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στην εφ. «Κυριακάτικη Kontra News», προσθέτοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει την εθνική προσπάθεια, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το θετικό μομέντουμ, για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με δίκαιη ανάπτυξη, προστασία της εργασίας, οικοδόμηση ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει στη συνέντευξή του, ότι «η φορολογία σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι υψηλή, υπερβολική, πολλές φορές άδικη», σημειώνοντας ότι αποτελεί μέριμνα της κυβέρνησης η σταθεροποίηση της οικονομίας που θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών συντελεστών, χωρίς ακύρωση της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους.

Προσθέτει την εκτίμησή του πως «οι κόποι και οι αδικίες που υφιστάμεθα για χρόνια αρχίζουν να πιάνουν τόπο» και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το ‘κλειδί’ πάντως για όλα είναι η ανεργία. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη και πιο έντονη ανισότητα στη χώρα. Επενδύσεις τώρα και ιδιωτικώς και δημοσίως».
Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το ΔΝΤ, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «με ή χωρίς ΔΝΤ τα μνημόνια πρέπει να τερματιστούν το καλοκαίρι του 2018 και η χώρα να έχει μια σταθερή και μόνιμη σχέση δανεισμού από τις αγορές».

Αναφορικά με ενδεχόμενη «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ προς τον «κεντρώο χώρο», αποσαφηνίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό ‘κέντρο’, ούτε θέλει να γίνει», προσθέτει επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν ενδιαφέρεται να γίνει ΠΑΣΟΚ ή κάποια εκδοχή του ΠΑΣΟΚ» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «που ήδη από το 2012 είναι η πλειοψηφική επιλογή των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί δημοκράτες ενδιαφέρεται για τη δημιουργία μιας ευρύτατης δυνατής προοδευτικής συμμαχίας και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο».

Ο κ. Ζαχαριάδης στηλιτεύει τη στάση των δυνάμεων του «ενδιάμεσου, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χώρου» που σε πλήρη αναντιστοιχία με τους «Πιτέλα, Σουλτς ακόμα και Μακρόν», αλλά σε πλήρη στοίχιση με τους Έλληνες νεοφιλελεύθερους, «έχουν επιλέξει μια ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ και αντι-αριστερή ρητορική».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι «η δυναμική επιστροφή στην ανάπτυξη, η αποκλιμάκωση της ανεργίας, η νέα ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για την ανακούφιση των κοινωνικών πληγών, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να συγκρίνουν πώς παραλάβαμε τη χώρα το 2015 και πώς θα είναι στις εκλογές του 2019».

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η Κουμουνδούρου θα πάει στις εκλογές λέγοντας στον λαό την αλήθεια «ότι καταφέραμε οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο. Θα πάμε στις εκλογές με τη χώρα ελεύθερη από τα μνημόνια. Αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει χωρίς αδικίες, πιέσεις και στραγγαλισμούς. Θα πάμε εφαρμόζοντας τα “μέτρα” και τα ισόποσα “αντίμετρα”. Η Ελλάδα ελεύθερη από τα μνημόνια έχει χρέος στη μεταμνημονιακή περίοδο να αρχίσει να επουλώνει τις βαθιές μνημονιακές πληγές αλλά και τις δομικές στρεβλώσεις που μας οδήγησαν στα μνημόνια μία προς μία».


σχετικα αρθρα