current views are: 8

10 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:18

Στ. Θεοδωράκης: Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο

«Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε όχι στις ακρότητες και ναι στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη» , ανέφερε στην ομιλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δημοσίευση 17:18’

«Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε όχι στις ακρότητες και ναι στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη» , ανέφερε στην ομιλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε όχι στις ακρότητες και ναι στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη» , ανέφερε στην ομιλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε ότι η εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου δεν αφορά ένα κόμμα, αφορά όλη τη χώρα, όλο τον κόσμο της λογικής! Αφορά την παράταξη του κέντρου -για να μιλήσω με όρους παλιάς πολιτικής γεωγραφίας.

Ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού τόνισε : «Είμαστε με τους άξιους που βιώνουν τη ματαίωση των κόπων τους κάθε μέρα. Είμαστε με τους νέους που δουλεύουν με μαύρα για ψίχουλα με όσους ξοδεύουν αποταμιεύσεις μιας ζωής, για να πληρώνουν δημόσια ταμεία χωρίς πάτο. Με αυτούς που άντεξαν που κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση τους χωρίς να κλέψουν το κράτος και τους εργαζόμενους τους. Με αυτούς που παράγουν και εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτούς που δεν έκρυψαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Είμαστε με τον δημόσιο υπάλληλο που καπελώνεται από τους κομματικούς εγκάθετους. Με τη γυναίκα, που αναζητά μια θέση σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό για να μπορέσει να εργασθεί. Αυτή είναι η δεξαμενή μας. Με αυτούς θα δώσουμε τη μάχη. Ανένδοτα, αποφασιστικά, ενωτικά».

Συμπλήρωσε ότι προοδευτικοί πολίτες – σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι, κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι και οικολόγοι – μπορούν να κάνουν ενωμένοι ξανά, μια νέα αρχή, με μια ηγεσία μακριά από τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό.

Αναγνωρίζοντας λάθη και επιλογές του Ποταμιού υπερασπίστηκε την προσφορά του στη πολιτική ζωή τα τελευταία τρία χρόνια λέγοντας ότι « ένα Κίνημα ορθώνει το ανάστημά του και κάνει αυτό που πρέπει! Το κάναμε το 2014. Μπορούμε να το κάνουμε και το 2017!

«Οι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, μπορούν να την αλλάξουν. Γίνε λοιπόν και εσύ το κέντρο της αλλαγής! Να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά να τις καθορίζουμε οι ίδιοι. Προχωράμε – ενώνουμε – νικάμε», επεσήμανε και υπογράμμισε ότι «η παράταξη είναι δύσκολο να ανασυγκροτηθεί όταν προτάσσεται το «εγώ» έναντι του «εμείς», όταν όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του. Πίσω από το ναρκισσισμό των μικρών διαφορών κρύβεται ο κυνισμός των μικρών συμφερόντων».

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλλει ώστε να δημιουργήσει μια πραγματικά μεγάλη παράταξη.

«Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε μικρές πόρτες ή μεγάλες ανοιχτές πόρτες; Θέλουμε να ψηφίσει η κοινωνία ή αρκούμαστε στους φανατικούς; Εμείς μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε το μεγάλο, και όχι για να μοιρασθούμε το μικρό. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ανοιχτή διαδικασία. Όχι μόνο για τα κομματικά μέλη, αλλά και για τους φίλους, αλλά και για εκείνους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Και δεν πρέπει να υψώσουμε το παραμικρό τείχος σε όλους αυτούς, αλλά πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση δείχνει υστεροβουλία και μικροκομματικούς υπολογισμούς», είπε.
Της ομιλίας προηγήθηκε κλειστή συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης του Ποταμιού όπου εγκρίθηκε με διαφωνίες η υποψηφιότητα του κ. Θεοδωράκη.

 


σχετικα αρθρα