Μηδενικά περιθώρια στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αναπτύξει το περί επιτυχίας και εξόδου από την κρίση θέλει να αφήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το επικοινωνιακό μπαράζ του κ. Τσίπρα, με την παρουσία του Εμ. Μακρόν στην Αθήνα αλλά και το διήμερο της Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει στην αντεπίθεση, με προφανή στόχο αφενός να μην επιτρέψει στον πρωθυπουργό να... ξεχάσει όσα υποσχέθηκε το προηγούμενο διάστημα, αφετέρου δε προκειμένου να ενισχύσει την γαλάζια γραμμή περί μίας μάχης ανάμεσα στο «παρελθόν και το μέλλον», ανάμεσα στην «αλήθεια και το ψεύδος». 

Ως προς το πρώτο σκέλος, την πρωθυπουργική παρουσία και το success story Τσίπρα, η Πειραιώς – ήδη από χθες – έδειξε τις προθέσεις της, αποτυπώνοντας μία σειρά από ζητήματα στα οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε: «Ειδικά για τα 100 δισ. που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του Κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε». 

Πρόκειται για το σύνολο της αντιπολιτευτικής βεντάλιας της ΝΔ, η οποία όπως είναι προφανές περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αφορούν τα πλέον λαϊκά στρώματα, στοχεύοντας στο «μαλακό υπογάστριο» της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ περί προστασίας των πλέον αδυνάμων.

Ως προς την εβδομάδα του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αυτή αναμένεται να εδράζεται σε δύο αναφορές του ίδιου του προέδρου του κόμματος, τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη είναι αυτή για τα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα, η δεύτερη ότι δεν πρόκειται να τάξει πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν προκειμένου να γίνει αρεστός. 

Με επίκεντρο, λοιπόν, την δική του αλήθεια έναντι του λαϊκισμού του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα συγκροτημένο αλλά και οραματικό σχέδιο για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, θέτοντας και το δίλημμα των προσεχών εκλογών: Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν το μέλλον της γενιάς που έρχεται. Τη γενιά, που όπως λένε στην Πειραιώς, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να προετοιμάσει για το μέλλον και ο Αλ. Τσίπρας να κρατήσει κολλημένη στο παρελθόν.