ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος για Eldorado: Να γίνονται επενδύσεις, αλλά όχι με... δωράκια στις τοπικές κοινωνίες

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 09:53 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 12:05
Π. Καμμένος για Eldorado: Να γίνονται επενδύσεις, αλλά όχι με... δωράκια στις τοπικές κοινωνίες
Facebook Twitter Whatsapp

Στις προϋποθέσεις για τη συνέχιση των επενδύσεων της Eldorado Gold, που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για τις... μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις προϋποθέσεις για τη συνέχιση των επενδύσεων της Eldorado Gold, που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για τις... μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

«Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται σε νόμιμο πλαίσιο. Όχι με «δωράκια» στις τοπικές κοινωνίες, να αγοράζονται αυτοκίνητα στην Αστυνομία και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη με αγορά καναλιών. Αν ήταν μια επένδυση που δεν θα είχαν ως μεσολαβητή τον Πάχτα, εάν πράγματι είχε πεισθεί ο λαός της Χαλκιδικής ότι η επένδυση δεν θα μετατρέψει την περιοχή σε εργοτάξιο τότε δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις», δήλωσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στον Σκάι, σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold για παύση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για «εμπλοκή πολιτικών δυνάμεων», λέγοντας πώς κάποιοι, πριν αναλάβει η Eldorado, κέρδιζαν δισεκατομμύρια.

«Αν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣτΕ και το διεθνές δίκαιο και τους περιβαλλοντολογικούς κανόνες, δεν θα έχει κανείς παράπονο», συμπλήρωσε.

«Δεν είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη. Να κάνει μια συνέντευξη Τύπου η εταιρεία και να μας πει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις θέλει κανείς. Μακάρι να κάτσουν στο τραπέζι, να τα βρουν, και να τηρήσουν την ευρωπαϊκή διαδικασία».

Μιλώντας για το Προσφυγικό, τόνισε: «Kάναμε ό,τι έπρεπε ώστε να μη γίνει η Ελλάδα μια χώρα transit τρομοκρατών. Οφείλαμε ιστορικά να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα δεν έγινε αποθήκη μεταναστών».

"Δεν συνεργάζομαι με τα άκρα"

"Έχουμε εξαιρετική και έντιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμείναμε στις ιδεολογικές μας διαφορές, θέσαμε κόκκινες γραμμές, έγιναν σεβαστές οι απόψεις μας από την κυβέρνηση αυτά τα 3 χρόνια δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να στεναχωρηθούμε με τον Τσίπρα", τόνισε ο Π. Καμμένος και στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενος συνεργασίας τους με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε: "Παραμενω στη ρήση Καραμανλή, δεν συνεργάζομαι με τα άκρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ στον ίδιο χώρο άσκησης εξουσίας με τον Βορίδη και τον Άδωνι" κάνοντας λόγο για "εναγκαλισμό" του Κ. Μητσοτάκη με ακραίες ομάδες και απόψεις.

"Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται συνεργασία και εθνική ομοψυχία", κατέληξε.