ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Αλεξιάδης στο «Ακραίως»: Θέλουμε επενδύσεις αλλά να τηρείται και η νομιμότητα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 12:05 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 12:12
Τ. Αλεξιάδης στο «Ακραίως»: Θέλουμε επενδύσεις αλλά να τηρείται και η νομιμότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας Eldorado Gold να ''αναστείλει'' τις επιχειρήσεις της στην Βόρεια Ελλάδα ο υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδης υποστήριξε στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ότι "θέλουμε επενδύσεις αλλά να τηρείται και η νομιμότητα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας Eldorado Gold να ''αναστείλει'' τις επιχειρήσεις της στην Βόρεια Ελλάδα ο υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδης υποστήριξε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ότι ''θέλουμε επενδύσεις αλλά να τηρείται και η νομιμότητα''. 

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη ''Για το θέμα αυτό έχει μιλήσει ο Πρωθυπουργός και είπε ότι ''περιμένουμε την απόφαση της διαιτησίας''. ΄Εχει βγάλει δελτίο Τύπου ο κ. Σταθάκης. Δεν φεύγει η εταιρεία, αναστέλλει τις εργασίες της. Αναμένουμε την απόφαση της διαιτησίας. 'Ολα να γίνουν στο πλαίσιο της νομιμότητας''.

'Οπως τόνισε χαρακτηριστικά: ''Δεν υπάρχει θέμα καθυστερήσεων. Βεβαίως θέλουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά να τηρείται παράλληλα και η νομιμότητα. O Πρωθυπουργός με δύο παρεμβάσεις έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε: Θα γίνουν επενδύσεις με τήρηση της νομιμότητας. 
Θέλουμε επενδύσεις που να έχουν στόχο την απασχόληση και την ανάπτυξη της χώρας, επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και της διατροφής''.

O κ. Αλεξιάδης σχολίασε και την ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα για την αποχώρηση της Eldorado: ''Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτά που λέει. Πρέπει όμως να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Η παρουσία του Πρωθυπουργού είναι πολιτικό ορόσημο και δείχνει ότι εμείς κοιτάμε την επόμενη ημέρα και την κοιτάμε με πρόγραμμα και πρόταση''.

Σε σχόλιο του κ. Βορίδη για τις επενδύσεις απάντησε: Πολύ χρήσιμο η αντιπολίτευση να κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης. Να την κρίνει με ένα αριστερόμετρο και σε σύγκριση με θολές εικόνες του παρελθόντος. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τα Ζάππεια και τι έταζαν στον κόσμο. Εμείς απαντούμε στο σήμερα και στο αύριο: Πρώτο τρίμηνο του 2017 μεγαλύτερη ετήσια αύξηση και πρώτο πεντάμηνο, μεγαλύτερη εισροή άμεσων επενδύσεων''.