ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων για την ανάρτηση του Ν. Καρανίκα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 15:59 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 18:33
Θύελλα αντιδράσεων για την ανάρτηση του Ν. Καρανίκα
Facebook Twitter Whatsapp

Στα κάγκελα η αντιπολίτευση για την ανάρτηση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απόφαση της Eldorado να αποχωρήσει από την Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό στον πολιτικό κόσμο με την είδηση να αναπαράγεται και στα ξένα μέσα ενημέρωσης. 

Όμως φαίνεται πως υπάρχουν και ορισμένοι που την... καλωσορίζουν. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτηση του στο Facebook. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας στέλνει στα τσακίδια την Eldorado ενώ εύχεται να μην στεριώσει πουθενά. 

Β. Κικίλιας: Εμφανής η στροφή στις... επενδύσεις

Με ανάρτησή του στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε ειρωνικά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας κατά της Eldorado Gold.
«Εμφανής η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας. Το επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος του κ.Τσίπρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου να στείλει τον Ν. Καρανίκα σπίτι του!

Η…ευχή του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου, Νίκου Καρανίκα η Eldorado Gold να πάει στα «τσακίδια» και «να μην στεριώσει πουθενά», προκάλεσε την οργή του ΠΑΣΟΚ και με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Π. Χρηστίδη, ζητά από το Μέγαρο Μαξίμου «να τον στείλει σπίτι του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη δήλωση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δήλωση του κ. Καρανίκα, συμβούλου του Πρωθυπουργού, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στην κυβέρνηση και το Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επένδυση στη Χαλκιδική.

Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας. Γιατί τα λόγια του δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας στις πράξεις του. Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.
Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει  εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του".

Αδ. Γεωργιάδης: Τις αποζημιώσεις θα τις πληρώσει ο Καρανίκας;

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεωργιάδης ανέβασε την ανάρτηση του κ. Καρανίκα σχολιάζοντας: «Τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσει και θα λάβει προφανώς από το Ελληνικό Δημόσιο η Εταιρία θα τις πληρώσει ο ίδιος;». 

Με νεότερη ανάρτηση του στο Twitter o κ. Γεωργιάδης σημείωνε: «Μια και σήμερα ασχολούμαστε με τις ανοησίες Καρανίκα για την Eldorado,αλλά είναι και η επέτειος της 9/11 ας θυμηθούμε».

Κ. Χατζηδάκης: Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να διώξει τον Ν. Καρανίκα

Στο ίδιο πνεύμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει άμεσα τον Νίκο Καρανίκα. 

Μάλιστα, όπως έγραψε στο Twitter αυτός είναι ο μόνος τρόπος να «δείξει έστω στοιχειωδώς ότι εννοεί όσα είπε στη ΔΕΘ για επενδύσεις».