ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς αποτιμά η ΝΔ τη ζημιά στην κυβέρνηση από το «στα τσακίδια»

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2017, 07:21 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2017, 07:21
Πώς αποτιμά η ΝΔ τη ζημιά στην κυβέρνηση από το «στα τσακίδια»
Facebook Twitter Whatsapp

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απίστευτη δήλωση «στα τσακίδια» του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργου, Νίκου Καρανίκα, για την El Dorado Gold, δεν αποτέλεσε έκπληξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απίστευτη δήλωση «στα τσακίδια» του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργου, Νίκου Καρανίκα, για την El Dorado Gold, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Όπως σημείωνε στο Newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ήταν κάτι αναμένομενο, καθώς αυτή είναι η κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, η οποία δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα – ούτε πρόκειται να αλλάξει, παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πείσει για το αντίθετο.

«Η θέση μας για τις επενδύσεις είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι μαζί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», έχει διαμηνύσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, όπου είχε δει και τους εκπροσώπους των 4 Σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός».

Μάλιστα το γεγονός ότι ο Νίκος Καρανίκας ενώ αρχικά είχε τη συγκεκριμένη δημοσίευση ορατή μόνο σε φίλους στη συνέχεια την έκανε δημόσια σε συνδυασμό με τις υποστηρικτικές δηλώσεις και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τη ΝΔ δείχνει ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος λειτούργησε βάση κεντρικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου. «Στάσου! Μύγδαλα! Πο;y πας ελντοράντο;», έγραψε σε επίσης ειρωνικό τόνο στο Facebook και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

Από την οδό Πειραιώς υπενθύμιζαν ότι η συγκεκριμένη επένδυση είχε αποτελέσει από την πρώτη στιγμή, πριν τις εκλογές, αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το χθεσινό non paper, όπως λένε, δείχνει πως το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με την εταιρία, την ώρα που ο κ. Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη «ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους».

«Μια κυβέρνηση που στέλνει στα “τσακίδια”, όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την Αντιπολίτευση» σημείωναν από τη ΝΔ, που εκτιμούν ότι το «στα τσακίδια» του Καρανίκα γύρισε μπούμεραγκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι το hashtag «#στα τσακίδια Τσίπρα», έγινε νούμερο ένα trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε και στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης κανείς δεν φαίνεται να πείθεται από τη στροφή της κυβέρνησης στις επενδύσεις: Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc, μόνο ένας στους δέκα Ελληνες θεωρεί ότι το άνοιγμα Τσίπρα συνιστά πολιτική στροφή υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας. Αντιθέτως ένας στους δύο (49,3%) έχει τη γνώμη ότι πρόκειται για πολιτική σκοπιμότητα και το 30,5% ότι είναι αναγκαία αλλαγή στάσης λόγω αδιεξόδων.