ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Σκρέκας στο «Ακραίως»: Αν κλείσει η επένδυση στη Χαλκιδική 2.500 άτομα θα μεταναστεύσουν

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2017, 11:36 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2017, 15:38
K. Σκρέκας στο «Ακραίως»: Αν κλείσει η επένδυση στη Χαλκιδική 2.500 άτομα θα μεταναστεύσουν
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την επικείμενη αποχώρηση της Eldorado Gold από την επένδυση στη Χαλκιδική διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο "Ακραίως" στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την επικείμενη αποχώρηση της Eldorado Gold από την επένδυση στη Χαλκιδική διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Σύμφωνα με τον ίδιο: ''Τηρείται η ελληνική νομοθεσία για το ζήτημα της Eldorado Gold. Αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί ούτε μια περιβαλλοντική άδεια για την επένδυση στη Χαλκιδική. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Καθαρά πολιτικό. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια έχουν σηκώσει τη σημαία της αντίστασης κατά της επένδυσης''.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ''Δεν γνωρίζει κανείς ποιο είναι το πρόβλημα της διαιτησίας. Έχουμε καταθέσει ερωτήσεις, έχουμε δει ποιο είναι το πρόβλημα. Κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το θέμα της διαμάχης που θα λυθεί με τη διαιτησία''Χθες ο κ. Καρανίκας είπε ''στα τσακίδια'' και πριν λίγο καιρό η εκλεγμένη βουλευτής είπε ότι θα φύγει η επένδυση.

Όπως συμπλήρωσε, δε, ο κ. Σκρέκας: ''To πρόβλημα είναι ότι καθυστερούν τεχνικές μελέτες. Δεν αντέχουν πολιτικά να δώσουν την έγκριση να δουλέψει 100% η επένδυση. Έξι φορές μεγαλύτερη επένδυση στην Παπαστράτος και στην Apivita. Οι επενδύσεις σε αυτό το χώρο χρονολογούνται 2.000 χρόνια. Έχει την υποχρέωση ο επενδυτής να διαχειριστεί ό,τι περιβαλλοντικές ζημιές. Αν κλείσει η επένδυση, 2.500 άτομα θα μεταναστεύσουν. Αυτή είναι η πιο αναπτυξιοκτόνος κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από το κράτος''.