Στο επίκεντρο της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στη ΔΕΘ βρέθηκε η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, με τον αρχηγό του Ποταμιού να τονίζει ''ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν τη θέλει ή όχι''.

'Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά: Τα "στα τσακίδια" είναι γραμμή του κ.Τσίπρα; ''Εγώ θα τελείωνα το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται: Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια''.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι '' Η κυβέρνηση ειναι το μέσο, δεν είναι ο σκοπός. Αυτό που πρώτα θα απασχολήσει το νέο κίνημα είναι οι λυσεις που εχει ανάγκη ο τόπος'', ενώ σε σχέση με την Κεντροαριστερά υπογράμμισε ότι ''οι απόφασεις του νέου προοδευτικού Κινήματος θα καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα του λαού''.

Σύμφωνα με τον ίδιο: ''Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κέντρου να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν. Εγώ το έκανα ήδη στην ομιλία μου''.

Αναφορικά με την παιδεία, ανέφερε ότι ''Χρειάζεται μια τολμηρή πολιτική για τα παιδιά και τα πανεπιστήμια'', ενώ πρόσθεσε ότι ''τα κόμματα στην Ελλάδα ευθύνονται για κάθε ανήθικη παρέμβαση''.