current views are: 8

13 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:01

Σκληρή πολιτική κόντρα για την Eldorado και τις Σκουριές

Η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την απόφαση  της Eldorado να «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα κλιμακώνεται

Δημοσίευση 17:01’

Η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την απόφαση  της Eldorado να «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα κλιμακώνεται

Η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την απόφαση  της Eldorado να «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα κλιμακώνεται μέρα με την μέρα, με το Μαξίμου να δέχεται «αλλεπάλληλες» βολές για τους χειρισμούς του στο επίμαχο θέμα.

Μπορεί σήμερα ο υπουργός να υπέγραψε τις δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας, αφού προηγουμένως ο προαύλιος χώρος του υπουργείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ μεταλλωρύχων και ΜΑΤ.  

Μετά το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ για το ζήτημα στις Σκουριές, η Πειραιώς επανέρχεται με μια ερώτηση που υπογράφουν 14 βουλευτές υπογραμμίζοντας ότι την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις, η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στον εξορυκτικό κλάδο και στη βαριά βιομηχανία σήμερα, κινδυνεύει να παγώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία». Και προσθέτουν:  «Η προφανής πια αναποτελεσματικότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν σαν αποτέλεσμα 2.400 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν στη μετανάστευση».  

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές κάνουν λόγο για ανικανότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι οι συνέπειες από την πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα είναι ανυπολόγιστες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την οικονομία.

Νωρίτερα σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές και για αυτό της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα, κατηγορώντας την ότι μπλοκάρει την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα.

Με τη σειρά του το Μαξίμου, σήκωσε το «γάντι» απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας της επικοινωνιακά σόου.  «Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις».

 Την άποψη ότι μόνο ο κ. Σταθάκης είναι αυτός που αρνείται την αδειοδότηση, εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης έχει ξεκινήσει από το 2011 και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εισηγηθεί υπέρ της, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.


σχετικα αρθρα