current views are: 6

13 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:57

Κυρ. Μητσοτάκης: Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Συνάντηση με νέες μητέρες είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι συνοδευόμενος από την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος κ. Νίκη Κεραμέως. 

Δημοσίευση 15:57’

Συνάντηση με νέες μητέρες είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι συνοδευόμενος από την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος κ. Νίκη Κεραμέως. 

Συνάντηση με νέες μητέρες είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι συνοδευόμενος από την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος κ. Νίκη Κεραμέως. Άκουσε τα προβλήματα τους , και εξέφρασε την αμέριστη κατανόησή του σε όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με μητέρες από τη Φιλοθέη, το Ζωγράφου, το Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα κ.α. Στην σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως : “το Περιστέρι ανήκει στην εκλογική του Περιφέρεια (αφού ως γνωστός εκλέγεται στη Β’ Αθηνών) , και έχω στενή σχέση με τη Δυτική Αττική. Ήρθα εδώ για να κάνουμε ένα αδιαμεσολάβητο και ανοιχτό διάλογο. Σκοπός μου είναι να ακούσω περισσότερο τους δικούς σας προβληματισμούς. Εδώ ήρθα για να σας ακούσω. Θαυμάζω πάρα πολύ το παράδειγμα της εργαζόμενης Ελληνίδας μάνας. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις μια οικογένεια , να δουλεύεις και να κρατάς ένα νοικοκυριό.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα του για τους παιδικούς σταθμούς έχει μια απλή αρχή. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Υποσχέθηκε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα επιδοτήσει με voucher 180 ευρώ για δέκα μήνες όσα παιδιά δεν βρουν κάλυψη στις υφιστάμενες δομές που υπάρχουν. Αυτή είναι μια παροχή που θα δίνει το Κράτος και όποιος επιθυμεί να πληρώσει παραπάνω μπορεί βέβαια να επιλέξει όποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό θέλει. “Για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχω ακούσει θετικά λόγια και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει εγγύτητα στον πολίτη , και να μην συμβαίνει αυτό που γίνεται με τα σχολεία όπου το Υπουργείο Παιδείας είναι μακριά από τα προβλήματά τους”. 

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των παιδικών σταθμών, επισήμανε: «Πολλές από τις συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου. Και εδώ γεννιέται το παράδοξο να έχουμε εμπιστευτεί το μέλλον των παιδιών μας σε εργαζόμενες και εργαζόμενους – κυρίως νέες κοπέλες – που είναι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Εκεί, λοιπόν, που θα έπρεπε να έχουμε τακτικό προσωπικό δεν έχουμε.

Και, εκεί, που ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να έχουμε τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, έχουμε».Για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο» τη δια βίου μάθηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη μετεξέλιξης των πολιτών και στην απόκτηση «νέων δεξιοτήτων», που θα τους επιτρέπουν «να δουλέψουν σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχουν σπουδάσει».

Βέβαια πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το Κράτος στους παιδικούς σταθμούς αυτό είναι αυτονόητο. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή, γιατί αλλιώς θα τους δημιουργήσουμε ανισότητες που θα τους κυνηγούν σε όλη τους τη ζωή” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 


σχετικα αρθρα