Τις πληγείσες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Δήμαρχο του Πειραιά, Γιάννη Μώραλη

Η Φώφη Γεννηματά αφού περιηγήθηκε στον όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής δήλωσε:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες. Τέσσερεις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και την Γλυφάδα πλησιάζει, την Βούλα, την Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη».

«Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί . Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν. Βεβαίως υπάρχουν και σοβαρότατες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν όσον αφορά το πλοίο. Όμως αυτή την στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.