Για τις επενδύσεις σε Χαλκιδική και Ελληνικό μίλησε στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι ''τα προβλήματα που προκύπτουν, λύνονται με διάλογο''.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Η επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι αυτά που δήλωσαν κ. Σταθάκης και Δ.Τζανακόπουλος. Οι κυβερνήσεις είναι για να προχωράνε τα ζητήματα και να δίνουν λύσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω.Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να πάει μπροστά. Ο εμπορικός κόσμος θα έχει περισσότερες δυνατότητες και περισσότερη στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση''.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επένδυση για το Ελληνικό: ''Πρέπει να λυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία για το Ελληνικό. Να προχωρήσουμε για να έχουμε τα οφέλη σε διάφορα επίπεδα.Εχουμε έναν χώρο που 15 χρόνια ρημάζει. Όποια εμπόδια προκύπτουν μέσα από τον διάλογο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.Το θέμα με το δασολόγιο είναι τεράστιο που έχει μπλοκάρει σε όλα τα επίπεδα το θέμα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επένδυση''. 

Ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε και την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό: ''Νομίζω ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Πρόκειται για σημαντική οικολογική καταστροφή που χτυπά την Αττική''.