ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης θα ξεκινήσει στο Ταλίν - Παρών και ο Αλ. Τσίπρας

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2017, 12:55
Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης θα ξεκινήσει στο Ταλίν  - Παρών και ο Αλ. Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Για δυο ημέρες θα βρεθεί τελικά στο Ταλίν της Εσθονίας, στο τέλος του μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για δυο ημέρες θα βρεθεί τελικά στο Ταλίν της Εσθονίας, στο τέλος του μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr  υπάρχει αλλαγή του αρχικού προγράμματος και το βράδυ στις 28 Σεπτεμβρίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κληθεί να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στη σύνοδο Κορυφής που συγκαλεί η Εσθονική προεδρία στο Ταλίν. 

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν πως η  συζήτηση δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στην Τουρκία  από τη στιγμή που η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε πιο διστακτική απέναντι σε μια διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Toυρκίας σε σχέση με τον Μάρτιν Σουλτς στο πρόσφατο debate. Τόνισε ότι για τη διακοπή απαιτείται ομόφωνη απόφαση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και δεσμεύθηκε να συνομιλήσει με τους ομολόγους της με σκοπό την υιοθέτηση κοινής γραμμής στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών.

Την επόμενη ημέρα, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Σύνοδος Κορυφής θα απασχοληθεί με την Ψηφιακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.