current views are: 9

15 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:57

Ο Π. Κουρουμπλής τα «μαζεύει» για το μπάνιο στο Σαρωνικό: «Aς περιμένουμε τις μετρήσεις»

Πολύ συζήτηση έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».

Δημοσίευση 12:57’

Πολύ συζήτηση έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».

Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».

Ο υπουργός από την πρώτη ώρα κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την τεράστια οικολογική ρύπανση που προκλήθηκε στις θάλασσες του Σαρωνικού, ωστόσο οι δηλώσεις του για το επίμαχο θέμα δέχονται πολλές επικρίσεις, με τον ίδιο να τις ανασκευάζει αρκετές ώρες αργότερα.

Τελευταία περίπτωση εκείνη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ το βράδυ της Πέμπτη όπου ο κ. Κουρουμπλής ερωτηθείς από την δημοσιογράφο για το αν οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, εκείνος απάντησε «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος» .Λίγες ώρες αργότερα σε πρωινή εκπομπή του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος απέτρεψε τους πολίτες να κολυμπήσουν ή να ψαρέψουν στις παραλίες που έχουν ρυπανθεί…(!!!) και ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας αρκετές ώρες πιο πριν δήλωσε το αντίθετο.

Σήμερα λοιπόν και μετά τον σάλο που προκάλεσαν ο δηλώσεις του, ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real ανασκεύασε την χθεσινή το δήλωση υποστηρίζοντας ότι «Εγώ είπα ότι έχουμε καλέσει το ΕΛΚΕΘΕ, το αρμόδιο Ινστιτούτο ελέγχου, ήδη με έγγραφο έχω ζητήσει να αρχίσει να κάνει μετρήσεις. Εμείς είπαμε ότι σε έναν μήνα θα έχουμε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει. Αλλά, ας περιμένουμε να γίνουν οι μετρήσεις. Χωρίς μετρήσεις δεν μπορεί να πει κανείς αν μπορεί ή δεν μπορεί να κολυμπήσει κανείς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Κουρουμπλής επιχείρησε για ακόμη μια φορά να ανασκευάσει δήλωση του περί παραιτήσεως, ωστόσο ο υπουργός φαίνεται να το καλοσκέφτηκε και τα «μάζεψε» λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας: «Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό».


σχετικα αρθρα