ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέσεις εργασίας, μείωση φόρων και προστασία αδυνάτων - Τι θα εξαγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2017, 08:37 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2017, 13:45
Θέσεις εργασίας, μείωση φόρων και προστασία αδυνάτων - Τι θα εξαγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο θα είναι το κυβερνητικό σχέδιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο θα είναι το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της 82ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, θα μιλήσει για τις τρεις προτεραιότητες  του γαλάζιου προγράμματος, το οποίο όπως θα πει, αποτελεί τη μοναδική, ρεαλιστική, θετική και αισιόδοξη λύση και προοπτική για τους Έλληνες:

  1. Δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.
  2. Μείωση φορολογικών βαρών και εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.
  3. Στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων πολιτών.

Οι προτεραιότητες αυτές θα συνοδεύονται με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα ξεκινήσει την ομιλία του εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια βδομάδα μετά τις εξαγγελίες του για επενδύσει από το ίδιο βήμα, οι οποίες όπως θα τονίσει, αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, που επεκτάθηκε ακόμη και σε αυτονόητες δράσεις του κρατικού μηχανισμού, αναφερόμενος στο συμβάν που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.

Απέναντι σε αυτή τη γκρίζα εικόνα, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο και το δικό του επεξεργασμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση. Όπως αναμένεται να πει χαρακτηριστικά, «το όραμά μου για την πατρίδα μας είναι να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους. Να είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη».

«Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση. Θα περιγράψει την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται» θα προσθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, που θα τονίσει επίσης ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού».