current views are: 4

17 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:20

Γ. Μπαλάφας: Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όλους τους επενδυτές

Η χώρα «γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις», εκτιμά ο υφυπουργός

Δημοσίευση 18:20’
αρθρο-newpost

Η χώρα «γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις», εκτιμά ο υφυπουργός

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στην εφ. “Κυριακάτικη Kontra News” ανέφερε ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, η χώρα «γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις» με την κυβέρνηση να στέλνει το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όλους τους επενδυτές που σέβονται την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία», ενώ ταυτόχρονα «όσοι πιστεύαν ότι η Ελλάδα είναι “μπανανία” ας το ξεχάσουν…».

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης είπε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, χωρίς να αγνοεί την εμπειρία του παρελθόντος όπου οι εκπρόσωποι των θεσμών ή ορισμένοι εξ’ αυτών «εμφανίζονταν με νέες απαιτήσεις, πέρα και έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο».

Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση του, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι να τελειώνουμε με τα μνημονιακά προγράμματα, όχι να επιλέγουμε ποιος θα είναι ο μνημονιακός δανειστής και ο μνημονιακός συμμέτοχος σε ό,τι έχει υποστεί η χώρα μας στα τελευταία χρόνια».

Υπενθύμισε ότι «τα μνημόνια έχουν ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2018, αυτή η ημερομηνία σημαίνει ανάκτηση σταδιακά της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτός είναι ο στόχος και για αυτόν παλεύουμε όλοι στην κυβέρνηση».


σχετικα αρθρα