ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δρίτσας στο «Ακραίως» για Σαρωνικό: «Υπουργοί παραιτούνται και λόγω ευθιξίας»

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 11:02 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 12:12
Θ. Δρίτσας στο «Ακραίως» για Σαρωνικό: «Υπουργοί παραιτούνται και λόγω ευθιξίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Για τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν στην κυβέρνηση σχετικά με την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό μίλησε σήμερα στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν στην κυβέρνηση σχετικά με την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό μίλησε σήμερα στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό που συνέβη είναι ένα πολύ σοβαρό συμβάν. Με αυτή την προσέγγιση όλοι ασχολήθηκαν με αυτό. Όλες αυτές τις ημέρες έχω συμμετάσχει σε δύο ενημερωτικές συσκέψεις. Δεν θα αρνηθούμε τις πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ και τις δικές μου ευθύνες ως πρώην υπουργού Ναυτιλίας. Διαχρονικά ως χώρα έχουμε αδυναμίες. Μπορεί να αποδειχθεί ότι είμαστε απροετοίμαστοι για τέτοια συμβάντα». 

Παράλληλα πρόσθεσε: «Όμως θα είμαι ο τελευταίος που θα ρίξει ευθύνες στην κυβέρνηση. Το ναυάγιο έγινε 2.30 τη νύχτα και 2.42 το ενιαίο κέντρο συντονισμού έστειλε το σήμα στις λιμενικές αρχές για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε άμεση αντίδραση».

Ερωτηθείς για τον αν υπήρχε κάποιος λόγος που ο υπουργός Ναυτιλίας δεν συμμετέχει στην επιτροπή για το συμβάν ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Aυτό δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο. Δεν θα ρίξω ευθύνες σε άλλους. Αυτό το συντονιστικό όργανό είναι όργανο συνεχούς δράσης γι'αυτό και το ανέλαβε. Ο υπουργός δεν μπορεί να εγκλωβιστεί. Προφανώς έχει την πλήρη εποπτεία στην επιχείρηση».

Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε, επίσης: «Μέχρι στιγμής είμαστε σε μάχη. Τα λάθη θα τα αποτυπώσει η έρευνα. Εξ ορισμού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Είμαστε υπόλογοι. Yπάρχουν παραιτήσεις υπουργών λόγω ευθιξίας. Έχει συμβεί ένα πολύ σοβαρό γεγονός. Δεν το προκάλεσε ο υπουργός το γεγονός».

Ο βουλευτής ρωτήθηκε και για την πορεία της έρευνας για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε με το λαθρεμπόριο καυσίμων, έχουν συλληφθεί υπαίτιοι, υπάρχουν κατηγορίες σε πολλά περιστατικά». 

Ο κ. Δρίτσας μίλησε και για την επένδυση στο Ελληνικό: «Είμαι από αυτούς που για χρόνια πολλά θεωρούσα μια διαφορετική προσέγγιση για το Ελληνικό ως επωφελέστερη.Οι εξελίξεις μας οδήγησαν αλλού. Αφού προηγουμένως βελτιώθηκαν πολύ οι όροι. Οι εκκρεμότητες που μένουν είναι το πως θα γίνει η διαχείριση των αρχαίων στην περιοχή. Δίνονται βαθμιαία οι αδειοδοτήσεις. Η εταιρεία δυστυχώς δεν θέλει αυτό. Δεν θέλει να αναλάβει το κόστος της αρχαιολογικής έρευνας».

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε: «Η απόφαση για να γίνει η επένδυση στο Ελληνικό είναι δεδομένη. Όμως η εταιρεία άργησε να υποβάλει το master plan γιατί ήθελε να αλλοιώσει τα συμφωνημένα. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο επένδυση εν λευκώ. Η υπόθεση έχει ουσιαστικό βάθος και πρέπει να το δούμε».